Индрише + локум и кашлицата бяга надалеч – 4 народни рецепти, които пресичат кашлицата в зародиш

Индрише + локум и кашлицата бяга надалеч – 4 народни рецепти, които пресичат кашлицата в зародиш

Кашлицата е един от най-неприятните симптоми, съпътстващи респираторните заболявания. Особено сега, на прага на нова грипна епидемия, всеки втори в градския транспорт или на улицата покашля. Дори когато оздравеем, кашлицата обикновено ни напуска последна. А ако не я овладеем навреме, може да застраши здравето ни сериозно.

За щастие народната медицина познава доста изпитани средства против кашлица . Още при първите симптоми може да опитате с тези 4 домашни рецепти против кашлица .

Ако обаче кашлицата продължи повече от 3 дни, дишането ви е затруднено или вдигнете температура, веднага се обърнете към лекар.

Отвара с индрише и локум

индрише

Смесват се шест листчета индрише, шест ореха, които се начукват, но черупките не се отделят, шест лукчета (бонбони), кутия локум и три средно големи нарязани на ситно ябълки.

рахат локум

Към тях се прибавя литър и половина вода и се оставя да ври на слаб огън, докато локумът и лукчетата се разтопят. След като сместа изстине, се прецежда и се изпива на равни дози за три дни.

Рецепта с лук

Този лек е подходящ за всякакъв вид кашлица. Приготвя се като една средно голяма глава кромид лук се почисти от люспите и с помощта на лъжичка се издълбава във формата на чашка.

лук против кашлица

Така приготвена, лучената форма се пълни със захар и се оставя да престои поне една нощ. На сутринта на дъното й се е образувал малко сироп, който се изпива сутрин на гладно.

Лек с дюли

Необходими са ни 2-3 средно големи дюли, които се нарязват на едри парчета, но без да се белят и почистват от кората. Към тях смесваме две глави кромид лук с обелките, десетина ореха, които са много добре начукани, но не са почистени от черупките.

дюли против кашлица

Всички съставки се заливат с два литра вода и се оставят да врят, докато сместа се изпари наполовина. Добавя се захар на вкус и се пие по една кафена чашка три пъти дневно.

Ряпа с мед

В черна ряпа се изрязва „кладенче“. То се пълни до половината с мед и се оставя да престои през нощта.

ряпа с мед

На следващия ден сокът, събрал се в кладенчето, се излива в чаша и се пие от него по няколко пъти на ден. Можете също да настържете моркови и да ги полеете с лъжичка мед. След известно време ще се отдели сок, който трябва да се пие на малки глътки през деня.

А вие опитвали ли сте някои от тези 4 домашни убиеца на кашлицата ? Споделете с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *