Внезапният силен апетит към чесън е знак, че в тялото ви

Внезапният силен апетит към чесън е знак, че в тялото ви

Внезапният мощен глад към чесън може да бъде сигнал, че паразити са се появили в тялото ви. Лекарите предизвестяват, че ненадейно изразеното предпочитание да се яде избран артикул може да бъде по-сериозен сигнал, в сравнение с наподобява на пръв взор, написа уеб сайтът Zdrave.to.

Съществуващите проучвания демонстрират, че изразеното предпочитание за чесън може да се прояви на фона на хелминтна зараза.

Чесънът съдържа съединения, които вършат човешката храносмилателна система неуместно място за паразити, тъй че тялото може да алармира за нуждата от такива съединения, създавайки предпочитание за ястие на чесън.

Освен това чесънът предизвика деен синтез на жлъчка и стомашен сок, което също не е по усета на чревните паразити.

Учените споделят, че от време на време гладът за чесън може да се появи вследствие на продължителен стрес – и тук, забавното, има и биологично пояснение. Факт е, че чесънът подтиква производството на ендорфини, които оказват помощ на организма да възстановява прочувствения си декор.

“ Трябва да обърнете внимание на сигнали като желанието да се яде този или оня артикул. Нашето тяло има биологични механизми, които ни защищават от разнообразни болести и инфекции, а жаждата за разнообразни храни е един от тези механизми „, означават лекарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *