Какво кара хората да слагат монета във фризера си, преди да заминат на почивка?

Какво кара хората да слагат монета във фризера си, преди да заминат на почивка?

Повечето хора, преди да заминат за дълга почивка, се заемат с отговорната задача да изпразнят хладилници и фризери, за да не се наложи след това да изхвърлят купища храна. Понякога обаче пътуванията не са планирани и се налага в последния момент да съберем багажа в куфарите и да се качим в колата. В такива случаи е добре да поставите една монета във фризера и днес ще ви разкажем защо е редно да процедирате точно по този начин. Каква е причината хората да слагат монета във фризера?

Хората, които често липсват от дома си, навярно могат и сами да си отговорят на въпроса. Онези, които обаче пътуват едва веднъж – два пъти в годината, не е сигурно, че имат логично обяснение за поставянето на монета във фризера. Колко време можем да съхраняваме свинското месо във ФРИЗЕР? Представете си, че сте на стотици, а дори и хиляди километри разстояние от дома си. Няма как да знаете дали в някакъв момент електричеството ще бъде прекъснато и кога повторно ще е възстановено. Ако електричеството е било спряно за дни, то храната се е размразила и след неговото възстановяване, тя отново е замръзнала. Това обаче може да я направи изключително опасна за хората, които ще в консумират. Монетата ще ви помогне да разберете това.

Този трик е обвързан с чаша вода и една монета, нищо повече. Сложете чашата с вода във фризера. Когато течността се превърне в лед, извадете чашата и сложете една монета върху леда. Отново я върнете на старото й място. Когато се върнете у дома, веднага проверете къде е монетата. Това се прави, преди да сте консумирали каквото и да е било от фризера или хладилника. Ако монетата продължава да си стои на повърхността, това значи, че електричеството не е прекъснало. Ако обаче монетата е на дъното на чашата, не консумирайте хранителните продукти. Това е сигурен маркер, че електрозахранването е било прекъснато за по-дълъг период от време. Сега вече знаете защо мнозина поставят монета във фризера, преди да заминат на почивка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.