Христо Грозев разкри истината: Путин е тежко болен от рак

Христо Грозев разкри истината: Путин е тежко болен от рак

Българският разследващ журналист Христо Грозев от Bellingcat заяви, че руският президент Владимир Путин страда от тежка форма на онкологично заболяване, предаде агенция УНИАН.

Христо Грозев се позовава на един от олигарсите в близкото обкръжение на Кремъл. През 2014 година този неназован олигарх е бил на срещата, на която Путин е казал колко добре би било за Русия да превземе Крим. Същата година РФ анексира незаконно украинския полуостров.

Олигархът е много близък с Владимир Путин. Той твърди, че президентът на Руската федерация е тежко болен от рак. Руската пропаганда в продължение на години представя Путин като здрав мъж, снимайки го как тренира бойни спортове, играе хокей, ловува или се гмурка в морето. Зад перфектния медиен образ на мачото обаче се крият проблеми, смятат западни медии. Путин е на 69 години.

Наскоро в няколко издание се появи информация, че ще оперират Владимир Путин от онкологично заболяване. Твърди се, че руският диктатор ще номинира за свой временен заместник Николай Патрушев, който в момента е секретар на Съвета за сигурност. Бившият директор на ФСБ се смята за архитект на военната стратегия на руската армия в Украйна. Той е и човекът, убедил Путин, че в Киев е пълно с неонацисти. На 24 февруари тази година Русия започна пълномащабна война срещу Украйна с мотива за „нацистите“, макар че руската армия е тази, която извършва ужасяващи военни престъпления на украинска земя./Fakti

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.