В ПП много притеснени от извлението на президента Радев

В ПП много притеснени от извлението на президента Радев

Нямам допълнителна информация. По-скоро говорим за експертен коалиционен съвет.

Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Петър Кьосев по Нова тв по повод свикания от вицепремиера Асен Василев извънреден съвет на управляващата коалиция.

Темите са Националният план за въвеждане на еврото и антикризисните мерки на кабинета.

Абсолютно логично е тези две теми да бъдат обсъждани заедно, заяви Кьосев, като в отговор на въпрос отбеляза, че по-скоро изключва срещата да е свикана заради утрешния протест на превозвачите.

По думите му икономически съюз между Европейския съюз и Русия в момента не е възможен. С войната в Украйна Русия направи Европа по-обединена. Съюз ще бъде възможен едва когато Русия преосмисли своята позиция. Ако се погледнат действията на Русия, към настоящия момент такъв тип съюз би бил немислим, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“.

С едностранното нарушаване на договорите Путин действа не като търговец, а като военен лидер. Европа се обединява икономически в името на на мира и с цел по-голяма икономическа независимост от Русия, посочи Петър Кьосев.

Той каза, че очаква скоро правителството да обяви пакет от антиризисни мерки.

Депутатът от ПП коментира и направената днес от президента Румен Радев прогноза, че ако България не бъде изключение от бъдещото европейско ембарго над руския внос на нефт, в страната ни ще има „чудовищна инфлация“, заради която хиляди предприятия ще фалират.

В позицията на президента ме притеснява, че вместо да обединява, прави изявления, с които плаши обществото. Нека президентството да обедини усилията си с вицепремиера Асен Василев в посока борба с инфлацията. Дебатът ще формира общата позиция, заяви още Кьосев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.