Десислава Атанасова: “Ако ГЕРБ беше във властта, кризите нямаше да се случат”

Десислава Атанасова: “Ако ГЕРБ беше във властта, кризите нямаше да се случат”

снимка: Булфото

По думите ѝ правителството не планира нищо, което да е публично известно.

“Правителството е хибрид от тотално противоположни по идеология партии без управленска програма. Досега никое правителство не е започвало мандата си без ясна концепция и без план за справяне с кризите. Елементарната човешка логика е, че който не се справя с управлението на страната, трябва да напусне. Логиката на Бойко Борисов е, че не трябва да остане неубеден човек, че промяната е към по-лошо и в последствие хората не трябва да им гласуват вот на доверие. Колкото повече дни има това правителство, толкова това е по-вредно за държавата”.

Това каза пред БНР председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. И посочи, че протестите не са политически, а социални и са ясен знак за несправяне на правителството с нито една от сферите на живот.

“Ако ГЕРБ беше във властта, кризите нямаше да се случат или щеше да намери разумно решение”.

В предаването “Неделя 150” Атанасова коментира спирането на доставките на природен газ от Русия:

“Всички държави са намерили начин да извършват плащане, за да гарантират своя национален интерес. Няма държави, които плащат в рубли, но са намерили начин да гарантират доставките си на природен газ. Какъв газ ползва България и от какъв доставчик? Както и досега, но на цената плюс посредническите такси, които не знаем в чии джобове влизат. Ако ГЕРБ имаше възможност да предлага решение, щеше да го направи. Отново се завърнаха посредниците в доставката на природния газ”.

По думите ѝ правителството не планира нищо, което да е публично известно.

“Няма нужда опозицията да подкопава управлението, защото то се е закопало отдавна. Обмисляме вот на недоверие, има много теми, за които да се поиска вот на недоверие. На първо място ще поискаме оставката на зам.-председателя на Народното събрание. Тази коалиция би издържала само и само да остане във властта”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.