Премиерът на Нидерландия: Кирил Петков се бори с корупцията и модернизира България

Премиерът на Нидерландия: Кирил Петков се бори с корупцията и модернизира България

Снимка Фейсбук, Министерски съвет на Република България

Премиерът на България получи огромен комплимент за своята работа от най-високо ниво.

След като Кирил Петков стана министър-председател на България, казах на моя екип – това е нов премиер, който се бори с с корупцията, модернизира страната. В Министерски съвет се провежда брифинг след среща на премиера Кирил Петков с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, предаде репортер на Novini.bg.

Ще бъдем партньори в много области – икономиката, сферата на изкуствения интелект, зелената икономика, екокултурата, ще имаме търговски мисии в България, ще развиваме сътрудничество между университетите, заяви Рюте.

Обсъдихме това, че популярността на Путин в България пада до невиждани нива, че Нидерландия помага на България с изтребителите Ф-35. Важно е да бъдем рамо до рамо, защото заплахата от Русия не е само за България или Румъния, или Нидерландия, трябва да се справим с нея заедно на ниво Европейски съюз и НАТО. Ние сме обединени. Ако сме разделени, ще бъдем победени. Държавите в Европейския съюз работят заедно и конструктивно, за да може България да бъде в безопасност по отношение на Русия. Не сте сами, имате приятели навсякъде в Европа, нашата подкрепа е за вас, подчерта нидерландският премиер.

Ще работим по най-добрия начин и за да се подготвим за след руската агресия в Украйна. Виждаме, че имаме приятели в София. Очаквам с нетърпение да работим заедно оттук нататък, добави той.

Марк Рюте отбеляза, че въпросът със спирането на природния газ от “Газпром” не е въпрос между Русия, България и Полша, а между Русия и Европа. Това, което България и Полша направиха, беше много силна реакция спрямо Русия. Това беше много важен момент – вие показахте на Москва, че можем да бъдем заедно, каза още Рюте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.