Тошко Йорданов: Слави Трифонов вдигна жълт картон, но ще стане брутално, ако вдигне и червения

Тошко Йорданов: Слави Трифонов вдигна жълт картон, но ще стане брутално, ако вдигне и червения

снимка Булфото

Слави Трифонов вдигна жълт картон, но ще стане брутално, ако вдигне и червения на правителството. Това коментира пред бТВ Тошко Йорданов.

Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни, посочи той.

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във “Фейсбук“, в който заяви, че коалиционните партньори не се “допитват до “Има такъв народ“.

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, “не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Йорданов обвини в лъжа председателя на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети.

Лидерът на парламентарната група на ИТН каза, че политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и не се работи по много от нещата в него.

Според него има информацията, че са водени два типа разговори – официални и неофициални. Има доказателства за това, но каза, че ще бъде по-конкретен “когато му дойде времето“.

По думите му провелия се късно снощи коалиционен съвет “за първи път партиите са говорили в конкретика за мерките“.

Постигнато е съгласие по няколко предложения, които се очаква да бъдат представени по-късно днес. Едно от договорените неща е нулева ставка за производството на хляб, каза Йорданов.

Според него, ако премахването на ДДС върху хляба не доведе до намаляване на цената му, както не е имало намаляване на цените в ресторантите с промяна на ставката, все пак ще подпомогне бизнеса и производителите, предаде blagoevgrad24.bg.

Йорданов обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото с тази инфлация, останалото е политическо говорене ангро, добави Йорданов, според когото не е важно дали ще приемем европейската валута в началото или средата на 2024 г., а е абсурд е да изпълним изискванията за два месеца.

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, заяви Тошко Йорданов пред bTV.

Като пример той посочи вицепремиерът Калина Константинова, която във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.