Партията на Янев плаши България със снимка на бедна руска баба, която си брои копейките за мляко

Партията на Янев плаши България със снимка на бедна руска баба, която си брои копейките за мляко

снимка Булфото

Дерпутатът от ДБ Ивайло Мирчев днес избухна във фейсбук след като Стефан Янев се опита да въздейства върху българите с методите на руската пропаганда.

От партия “Български възход” са пуснали снимка на възрастна жена, която си брои монетките, за да си купи мляко, с което опитват да внушат, че приемането на еврото ще докара хората до просешка тояга.

Оказва се обаче, че жената на снимката е от Русия.

“Разбирам, че Янев няма търпение да подмени българската реалност с руска, но партията му да ползва снимка на възрастна рускиня, брояща копейки, за да илюстрира как еврото щяло да ни докара до просешка тояга… ами, много ниска топка е всичко това, , коментира Мирчев във фейсбук.

И продължи:

Няма как хем да ползваш похватите на фабрика за фалшиви новини, хем да претендираш, че си българският възход. Възходът предполага да вървиш нагоре, а не да си претендент в състезанието за най-впечатляващо дъно, което напоследък тече в псевдопатриотичния сектор.

По въпроса за “страховитото” евро ще пиша отделно, защото патриотарската линия, по която яневите партизани ще борят лошия Запад има нужда да бъде контрирана със сериозните аргументи по темата.

Явно на “Български възход” постоянно им “говорит Москва”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.