Залейте косата с 1 супена лъжица ракия преди лягане: Прави чудеса!

Залейте косата с 1 супена лъжица ракия преди лягане: Прави чудеса!

Ще ви разкрия историята на красивата коса, която баба ми ми разказа преди много години, когато я попитах как стои толкова добре прическата й, винаги е на ниво и нито един косъм не изпъква. Не става дума за някакъв скъп шампоан или балсам, а за нещо добро, старо и познато!

Почитателите на домашния алкохол са добре запознати с усещането за „огън“ в тялото след изпиване на чаша ракия – добре известно е, че това се случва поради способността на ракията да стимулира кръвообращението.

ракия за скалпа

И въпреки че повечето лечебни тинктури се приготвят с ракия, не се препоръчва те да се приемат редовно за дълъг период от време и не се препоръчва да се пият големи количества от този любим алкохол. Въпреки това ракията може да бъде добър съюзник, когато става въпрос за красотата. Но не трябва да го пием, а да го сложим на главата си!

Ракията стимулира кръвообращението, така че щом я нанесете на върха на главата, ще започнете да усещате топлина и изтръпване. Процедурата за нанасяне е много проста: вземете малка опаковка (баба ми винаги я имаше в отделна бутилка, която държеше в банята) и нанесете директно върху скалпа.

масаж с ракия

За да е по-удобно, можете предварително да я загреете малко. След това разтрийте течността с пръсти с кръгови движения и като използвате само върховете на пръстите, без да използвате нокти или силни движения.

След като се уверите, че ракията е равномерно разпределена навсякъде, наведете главата си надолу (така че косата ви виси над коленете) и продължете с масажа още няколко минути. Ще усетите, че кожата ви се затопля много бързо, а лекото изтръпване не трябва да ви притеснява.

маска с ракия

В допълнение към подобряването на кръвообращението, ракията е мощен почистващ препарат за кожата, точно от което се нуждаят повечето момичета и жени в днешно време. А именно, от ежедневната употреба на химически опаковки, балсами, кремове, пяни, лакове, гелове, капки, лосиони, спрейове, серуми и др., порите на кожата се запушват и косата придобива нездрав вид.

Всичко, което сложите върху косата, остава тук дори след измиване, така че води до пренасищане и силно запушване на порите. Това се отразява негативно на космените фоликули и тяхното качество и често води до повишен косопад. Ето защо е необходимо от време на време да почиствате кожата от всичко, което се е натрупало върху нея – и ракията е най-евтиното и здравословно решение.

След като нанесете ракията върху скалпа по гореописания начин, увийте косата си в алуминиево фолио, след това сложете шапка и си легнете така. Или го направете в ден, когато не ви се налага да напускате дома си, и оставете тази маска да действа толкова дълго, колкото можете. На следващия ден просто измийте косата си два пъти с шампоан и ще ухае чудесно.

Първите резултати се забелязват след месец. Може би се чудите защо да използвате именно ракия, когато е общоизвестно, че алкохолът изсушава косата и кожата? Тази процедура си има своите тънкости – когато използвате този вид лечение, трябва да се придържате към три основни правила:

маска за коса с ракия

1.

РАКИЯТА СЕ ПРИЛАГА САМО ВЪРХУ КОЖАТА. Не по цялата коса и особено не по краищата. Една лъжица пакия, която се нанася само и директно върху кожата, няма да ни навреди. Нашите по-възрастни роднини са лекували пърхота по този начин и, разбира се, са имали по-здрава и по-добра коса от нашата.

2. КОМБИНИРАЙТЕ С РАСТИТЕЛНО МАСЛО. Зехтин, кокосово, орехово… Дори обикновено слънчогледово олио, ако нямате нищо друго. Маслото ще помогне за хидратирането на кожата и няма да отмени ефекта на ракията, т.е. подобряване на циркулацията. Нанесете маслото по цялата дължина на косата, особено по краищата, защото тези части винаги се нуждаят от допълнителна хидратация.

3. ВЕДНЪЖ ИЛИ ДВА пъти седмично. Това домашно лечение не е за всеки ден. Процедурата е предназначена за тези, които искат да стимулират космения фоликул, независимо дали косата е започнала да пада повече или е изтънял косъмът. Въпреки това, ако имате псориазис или друг кожен проблем, не използвайте никакъв продукт, без преди това да се консултирате с дерматолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.