Първан Симеонов с ключов коментар за властта. Какво чака Борисов

Първан Симеонов с ключов коментар за властта. Какво чака Борисов

Темата за Северна Македония е тема, по която България води няколко войни и преживя национални катастрофи. Най-малкото, което тази тема може да направи, е да свали едно правителство“. Това коментира в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ социологът от „Галъп“ и политически анализатор Първан Симеонов:

„Струва ми се, че тази тема е сваляла доста правителства назад във времето. Смятам, че правителството започва да намира ваксата. Ако правителството не настоява на темата с Македония, защото от страна на Северна Македония няма напредък и няма как да обясним на собствения си народ, че България трябва да направи компромис, било то и заради войната в Украйна, то може на прибежки макар, но да поостане на власт“.

„Въпросът с Македония е шансът на това правителство да покаже характер“, добави още политическият анализатор:

„В противен случай нашето общество ще преживее унижение и травма“.

„Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ“, заяви пред БНР социологът:

„Борисов просто е решил да напомни, че е опозиция, защото от известно време това спря да си личи. Той няма никакъв интерес да идва на власт в този момент, защото моментът е труден. Борисов ще изчака плодът сам да падне от дървото. Най-важният интерес на Борисов е да оправи отношенията си със западните партньори“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.