Шефът на Роскосмос заплаши България с ядрена ракета: Сармат няма да иска разрешение от “страхливите българи”

Шефът на Роскосмос заплаши България с ядрена ракета: Сармат няма да иска разрешение от “страхливите българи”

Кадър Роскосмос

Руски и сръбски медии и посланикът на Русия в България твърдят, че вчера България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си пространство за самолета на Лавров до Сърбия.

От България все още няма официален коментар.

Шефът на Роскосмос използва момента да отправи заплаха към България с ядрена ракета.

Генералния директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин изключително остро се изказа за това, че три балкански държави отказаха да предоставят въздушен коридор на самолета, с който Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров възнамеряваше да посети Сърбия, предаде Калдата.

„Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите“ – Дмитрий Рогозин.

Да добавим, че на 5-ти юни тази година България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолета на Сергей Лавров, заради което визитата на Министъра на външните работи на Русия е под въпрос.

По този начин става съвсем ясен начинът на мислена на Рогозин и явно не само на Рогозин – ако не ни дадете каквото искаме, ние ще си го вземем с оръжие.

Освен това, наскоро Рогозин официално заяви пред медиите, че фактически Роскосмос вече е станал част от въоръжените сили на Русия и възнамерява най-активно да ги подпомага, като освен това добави интересните думи, че ядрените оръжия на Русия са „последният изравнител“, който дава сигурност на неговата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.