Важна новина за половин милион българи: Плащаме ток и вода с ваучерите от шефа

Важна новина за половин милион българи: Плащаме ток и вода с ваучерите от шефа

С ваучерите за храна от работодателя ще можем да плащаме и битови сметки – ток, вода, парно. С тях ще купуваме също и билети за театър, кино или други развлекателни мероприятия.

Принципното съгласие за новата мярка вече е постигнато в управляващата коалиция, очаква се обаче тя да влезе в сила най-рано през юли, когато мине актуализацията на държавния бюджет, уточнява „Марица“.

Това обаче ще е само началото. „Тепърва операторите на ваучерите за храна ще трябва да сключват договори с доставчиците на новите услуги“, поясни Таня Обущарова от браншовата асоциация.

Важно е да се отбележи, че е нужно и другият търговец (местното ВиК, Енергото, киното, театърът) да има желание да приема ваучерите и да работи с тях. Ако не иска, никой не може да го задължи.

Сметките за комунални услуги ще могат да се плащат само с ваучери, издадени с квотата от 2022 година. Дори да имате неупотребени от февруари или март, с тях можете да си платите тока или водата, посочват от фирмите – оператори на ваучери.

Ориентировъчно около половин милион българи ползват ваучери за храна, предоставени от работодателя си, като, откакто е увеличена максималната сума, интересът е още по-голям, отчитат от Асоциацията. Любопитна подробност е, че Наредба №7, по която операторите работят, изрично изисква всички служители в една фирма да получават ваучери с еднаква сума – от портиера до мениджъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.