Мирослав Иванов: Ще предложим отново Кирил Петков за премиер

Мирослав Иванов: Ще предложим отново Кирил Петков за премиер

Снимка: Булфото

“Ще предложим отново Кирил Петков за премиер”. Това заяви в “Тази събота” изпълняващият длъжността съпредседател на Народното събрание Мирослав Иванов, предаде bTV.

Той подчерта, че неговата политическа сила ще опита да сформира ново правителство след връчване на мандата от президента Румен Радев. Темата за възможен кабинет в рамките на този парламент коментираха и от БСП. На дневен ред пред “Продължаваме промяната” остават гласуването на бюджета, Законът за енергетиката и опитът за смяна на ръководството на атикорупционната комисия, каза Мирослав Иванов.

Номинацията за нов премиер не буди съмнения в “Продължаваме промяната”. „Вярваме, че г-н Петков беше изключително активен премиер, който беше казал, че няма да прави компромиси със своите принципи. Той спази тези свои заявки“, каза Иванов. Той коментира и отношението на президента Румен Радев към управляващите в последните месеци.

„Защо г-н Радев не признае и успехите на правителството?! Давам няколко примера – цените на тока за гражданите не се повишиха, въпреки че съставът на КЕВР беше обявил, че ще има увеличение от 20-30%. След като сменихме състава на КЕВР, това не се случи“, каза той. Сред позитивите според Иванов са и уредените доставки на втечнен газ след развалянето на договора с „Газпром“. Депутатът от БСП Крум Зарков пък е скептичен, че е възможно стабилно мнозинство в сегашния парламент.

„Един политически период за мен тотално е приключил. Започва съвсем нов отначало. Ако БСП влезе в разговори и седне на масата, трябва много ясно да се заяви какво искаме“, заяви той. В интервю за обществената телевизия възможните политически сценарии коментира и лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

“Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България и народа. Това означава да няма действащ парламент, да няма приети закони, насочени към вливане в българската икономика, домакинствата, в болниците на онези пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Трябва парламент, който да приеме закони”. Нинова коментира и интервюто на Кирил Петков пред “Гардиън” по повод износа на оръжие за Киев, като подчерта за пореден път, че „България не е изнесла и не изнася и един патрон за Украйна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.