Гунчева: Костадинов има списъци с хора, които не го харесват

Костадинов: Възраждане ще управлява само самостоятелно

Кадър Нова

Елена Гунчева се оплака от тормоз заради решението й да напусне “Възраждане”.

Тя заяви, че има “черен списък” с хора, които не харесват Костадинов, на които е лепнато клеймо “национален предател”.

Вчера, както мнозина от вас знаят, изтеглих оставката си от Народното събрание. Поради интереса към това мое действие, ще посоча няколко причини. Това заявява в своя Facebook профил депутатът Елена Гунчева, която напусна ПГ “Възраждане”, но оттегли оставката си от Народното събрание и така стана независим депутат.

“От миналата седмица съм клеветена, обиждана и тролове са пуснати постоянно на профилите ми и в социалните мрежи, които имат едни и същи опорки. Аз съм предателка, Костадинов е велик, той е единствен, а аз как така съм си позволила да очерням партията”, пише тя.

“Вчера в Народното събрание моята оставка беше точка девета. Костадинов толкова нямаше търпение да се махна, че предложиха оставката ми да се гласува веднага като втора точка. Нескрита радост, че повече няма да им преча. Е, не познаха. Когато правиш каквото и да било, винаги има последици. Аз съм никоя, избрана от хората. Но какво е оправданието на лидера да се държи по подобен недостоен начин, вместо да си изчака точката”, заявява тя, посочва Нова тв.

“Ето защо искам да попитам кое е по-достойно – да предадеш човек, който е предал идеята за България заради личното си его и е предал хората, които му вярват, или да предадеш само този – първия, но не и идеите си. Тези идеи, които съм излагала многократно пред хората доста време преди да участвам в изборите от листите на Възраждане. Да стоя като послушно и вярно куче, което продължава да маха с опашка, дори да го ритат и да го връзват на верига. Както вече казах, това означаваше да предада себе си. Наблюдавах много внимателно тази седмица реакцията на лидера и хората на “Възраждане”. Заканите да управлява самостоятелно България пък могат да са повод само за притеснение относно здравия разум, защото политическа логика, поне към този момент, за това няма. А думата „Аз, аз, аз” по няколко пъти в изречение определено дразни мислещите хора. Втълпяването на някаква безпогрешност и обожествяване на лидер, обикновено водят до силно и болезнено падане”, коментира още тя.

“Костадинов дори не можа да реагира достойно на ситуацията, а оплю човек, който над една година му помагаше активно и винаги беше зад него в битката. Но когато главнокомандващият прави грешка след грешка, това трябва да се посочва”, изтъква още Гунчева.

“Осъзнах и грешката си да позволя на хора, които наричат народа ни „фашистка” и „п…” измет, уроди, биологични отпадъци и прочие, да бъдат допуснат в управлението с омертата на всички нас, които мълчим за лъжите и проблемите, за да бъдем достойни. Проблемът е, че в политиката подобно достойнство и мълчание ги плаща народа ни. Мълчахме за Борисов, видяхме в какво се превърна. Мълчахме за Костов, за Димитров, за кого ли не. За да спазваме възпитание и толерантност. И избирахме хора, които дори не уважават достатъчно народа си, за да не го псуват открито. Подборът на Костадинов кой е родолюбец и кой е фашист, е много прост – Харесваш Костадин – ти си патриот и добър човек, не го харесваш – ти си национален предател, фашист и ще бъдеш вкаран в списъците. Аз това не го приемам, защото много ми напомня за едни истории от тридесетте години на миналия век, като забелязвам много сходства в риториката, и дори стойката и жестовете. Аз не искам да ме управлява човек, който ме нарича фашистка измет и предател, когато му задам въпроси къде са изхарчени над 200 000 лева, които са за работата на депутатите и определено не са употребени за целта си. И няма да го допусна”, кани се народният представите.

“Аз съм русофил и никога не съм го крила. Дистанцирането от русофилите на Костадинов и някои откровено русофобски изказвания от други депутати от партията, ме наведоха на мисълта, че това не е русофилска партия. Пак напомням, че ми беше натяквано, че не е трябвало да ходя на Безсмъртният полк в София”, подчертава Гунчева.

Гунчева пише, че въпреки че много от точките вече се доказаха, като тези с безотчетните пари, това не се коментира в партията.

“От дълго време се чудих какво всъщност се случва с тях и със субсидията. На нас Костадинов ни обясняваше, че се пазят за избори. Даренията, които той посочи, са една малка част от безотчетните само за един месец. 42000 лева на месец. Шест месеца. Пресметнете. След това рязко се оказа, че вместо политическа, сме развивали издателства дейност в такива мащаби, че напълно сериозно предлагам партията вече да се нарича „Издателство Възраждане”. Да напомня нещо, за което ми е странно как феновете не обръщат внимание – учебникът е за деца, а чрез него се извършва политическа дейност. Той се раздава на деца на партийни мероприятия. Костадинов се снима с деца и с учебника. Кое кой не е разбрал от Закона за закрила на детето, който защитава децата от въвличането им в политическа дейност, аз поне не разбрах”, пише тя.

Според нея, окалящата кампания се води във всички страници и групи на партията. Мантрата „Ние ще управляваме”, е много добра, стига човек да не се огледа в кадрите, които ще бъдат управляващи, допълва Гунчева.

“Ако не виждаме грешките, не можем да ги поправим. Ако умните отстъпват, на ред идват глупаците, които са силата на света. Ако човек предпочете да предаде себе си и идеите си, но не и лидера си, точно тогава той не е достоен. Няма да стоя дълго в този парламент. Неговият край се вижда. Но и някои хора трябва да осъзнаят, че политиката е мръсна игра. И ако те играят мръсно, винаги може да се намери по-добър играч от тях. И обикновено това е истината”, пише още Гунчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.