Тома Биков: ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати

Тома Биков: ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати

“ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати. Осъзнаваме, че ако в този момент България отстъпи, ще изпаднем в унизително положение. Затова призовахме правителството в оставка да остане на тази позиция, а след това по дипломатичен път да видим какво да правим. Бяхме поставени в ситуация да преценим коя ще бъде по-малката загуба”, каза в предаването “Неделя 150” на БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП:

“В момента се имитира действие за формиране на правителство в рамките на този парламент. Ако имаше истинско желание, трябваше да има друг подход, който да позволи дори временно правителство. С антикризисна програма щяха да дадат по-голяма възможност за маневриране. Нашите 59 депутати ще гласуват против”.

Тома Биков подчерта, че трети мандат е задача с много неизвестни: “Част от формулата се задава от президента. Нямам обаче очаквания заради ниската политическа интелигентност в парламента… Може би е по-добре да отидем на предсрочни избори, за да не се превърнем в абсурдно общество. Когато в коалицията не могат да се разберат за нещо, прехвърлят отговорността на опозицията. Единствената точка на съгласие при тях е, че искат да имат министри, но които да не носят отговорност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.