Костадинов: “Възраждане” ще е първа политическа сила с между 90 и 120 депутати

Костадинов: “Възраждане” ще е първа политическа сила с между 90 и 120 депутати

Според Костадин Костадинов “Възраждане” ще е първа политическа сила на следващите избори с 90 – 120 депутати.

С трима представители на “Възраждане” са се свързвали управляващите през вчерашния ден (4 юли), предлагали “са им различни стимули”. Кирил Петков пък е предлагал подкрепа за следователя Бойко Атанасов, кандидат на партията за антикорупционната комисия, за да стане заместник на Бойко Рашков, ако той застене начело на институцията.

Това обяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов на брифинг, предаде Дневник. Той отказа да посочи кои да търсените за подкрепа депутати, с аргумента, че “ще стане много жълто” и журналистите ще питат какво им е предлагано. Костадинов отказа да посочи и кой точно се е свързвал с депутатите му, защото нямало значение. Председателят на “Възраждане” използва пресконференцията, за да повтори тезите си, че партията му няма да окаже каквато и да било подкрепа на сегашното управление: “Сегашният парламент е стигнал дъното, превърнал се е в организирана престъпна група”.

Тези хора прекрачиха всякакви граници, трябва да изгният в затворите

Костадинов каза, че формацията му в следващ парламент ще е първа политическа сила (макар че утвърдените социологически агенции не показват това), с между 90 и 120 депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.