Радостин Василев: Ако стана министър на вътрешните работи, Рашков ще ви се стори като пролетна птичка

Радостин Василев: Ако стана министър на вътрешните работи, Рашков ще ви се стори като пролетна птичка

Снимка: Булфото

Спортният министър в оставка Радостин Василев, който се отцепи от ИТН, коментира актаулната ситуация при управляващите.

“Състав на кабинет не е обсъждан, а единствено хоризонт за управление 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приеме. Не знам дали ще остана министър”, заяви пред bTV той, цитиран от “Стандарт”.

Василев коментира и появилите се твърдения, че ще стане вътрешен министър, ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ.

“За вътрешен министър не е воден разговор, но си мисля, че този въпрос кара голяма група от хора да изпитват панически ужас, защото нещата ще бъдат неконктролируеми за мафията, Рашков ще им се стори като пролетна песен”, отбеляза Радостин Василев.

“Не би трябвало да присъствам на разговори за подкрепа на правителство, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители”, каза още той.

По думите му Виктория Василева, която също обяви, че напуска ИТН и парламента, е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията, и премиерът в оставка Кирил Петков.

“Беше няколко срещи преди това с мен”, добави той.

Василев обясни, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията.

“От деня на пресконференцията (б.р. на която той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията) не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка”, каза още министърът на спорта в оставка.

По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

“Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше. Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички”, посочи Радостин Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.