КАТ хвана детски лекар, надрусан с кокаин

КАТ хвана детски лекар, надрусан с кокаин

Кадър Нова Тв

Комисар Тенчо Тенев, началник отдел “Пътна полиция”, изнесе данни за нарушения по пътищата.

“Вчера в София при проверка на лек автомобил “Субару”, при направен тест за наркотици, лицето, което управлява автомобила, е с положителен тест за кокаин. Той е детски лекар в софийска болница и преподавател в Медицинския университет”, заяви за Нова Тв ком. Тенев.

“Не мога да ви дам подробна информация. Не съм запознат подробно дали е бил на работа, но факта, че е управлявал моторното превозно средство след употреба на кокаин, говори много. Каза, че е пътувал за София от провинцията. В момента е задържан”, допълни ком. Тенев.

“От началото на специализираните проверки досега имаме хванати 46 човека да управляват колите си след употреба на наркотици и около 40, които са отказали да бъдат изпробвани за наркотици, което автоматически ги прави 86. Почти 50 водачи са карали след употреба за алкохол, а още 20 са отказали да бъдат изпробвани за алкохол. Имаме 11 хиляди клипа за превишена скорост на територията на София, а на 100 водачи ще им бъдат отнети свидетелствата за управление. Ако за първите шест месеца на минлата година, бяха задържани 120 водачи след употреба на наркотици, за първото шестмесечие тази година са почти двойно повече”, завърши комисар Тенев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.