Ванга е умряла от тежка форма на рак на гърдата

Ванга е умряла от тежка форма на рак на гърдата

Ванга е умряла от тежка форма на рак на гърдата. Великата ясновидка си е отишла буквално за няколко месеца от онкологичното заболяване. Това разкрива нейната племенница Красимира Стоянова.

Поругаването на мечтата да съгради църква по начина и на мястото, което е мечтала, довежда до рак на гърдата и смърт петричката врачка Ванга, разказа Красимира.

Пророчицата е смятала това, което се прави под водачеството на Светлин Русев за „езическо капище“, за „масонска направа“ и от стреса се е отключила коварната болест, добавя най-близката й родственица. Напомняме, че Ванга е била доста набожна, даже е пробвала да влезе в манастир, но не е допусната за послушница поради своята дарба и прокоба да вижда в миналото и в бъдещето.

Волята на гадателката е била черквата да бъде истинска, християнска, православна, при това отвъд реката, а не насред тресавище, да няма грозен паметник. „Не знам как я накараха“, оплаква се племенницата пред Нова.

При това Светлин Русев и неговата компания, обединени във фондация използват нейните собствени пари, както уточнява Красимира Стоянова. Тя пита „къде отидоха парите“, с което намеква за грандиозни злоупотреби на онези, които години наред употребяхваха Ванга, за да популяризират себе си.

Същите тревоги мъчели и нейната леля: „Ванга бе много огорчена. Затвори се в себе си, разболя се и си отиде за нула време“, споделя Стоянова. Така описва тя като очевидец края на една от най-легендарните българки. „Това направо я съсипа. Знаеше, че си отива. И си отиде тъжна“, заключава най-близката родственица на митичната петричанка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *