Тези признаци алармират, че сме започнали да остаряваме

признаци че сме започнали да остаряваме
Снимка: Aris Sfakianakis on Unsplash

Въпреки продължаващите години наред опити на учени, хапче за вечна младост така и не е открито. Рано ли късно осъзнаваме, че остаряваме и не сме във формата като отпреди 10-20 години. Сигналите идват от различни места, но ето кои са най-сигурните.

Лекарите разкриха промените в тялото, които сигнализират, че остаряването е по-близо отколкото предполагаме. За старостта говорят не само последните години. Някои хора остаряват много по-бързо от други. Причините могат да бъдат различни, но симптомите за остаряване са едни и същи.Учените са категорични: Шоколадът и червеното вино забавят стареенето

Симптом 1: Чувствате слабост в крайниците
След 35 години мускулната маса се намалява. Поради тази причина всяка година ви става все по-трудно да издържате физически натоварвания или да се изкачвате по стълби.

Симптом 2: Суха кожа
Изсъхването на кожата се дължи на факта, че тялото произвежда по-малко колаген. Този елемент играе важна роля за поддържане на еластичността на кожата.

Симптом 3: Проблеми със съня
С възрастта, човек увеличава производството на кортизол, което пречи на добрия сън. Поради тази причина с напредването на възрастта страдаме от безсъние.

Симптом 4: Лоша регенерация
Синините и раните, които се появяват по тялото, започват да се лекуват много по-бавно. Това се дължи на факта, че защитните свойства на тялото намаляват с възрастта и кожата става по-тънка.

Симптом 5: Опадане на косми по тялото
Падането на косми от веждите и миглите е признак за остаряване.

Симптом 6: Петна върху кожата
С възрастта пигментацията се увеличава.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *