Внимание – Масова фишинг атака: Хакери опитват да получат паролите ни за банкиране –

Внимание - Масова фишинг атака: Хакери опитват да получат паролите ни за банкиране -

Радостина получава имейл от своята банка за актуализация на профила си. Тя обаче вече знае, че това е фалшив имейл, тъй като нейни близки наскоро са били жертва на хакери.

„Истината е, че натискането на едно копче е лесно. Те натиснаха такива линкове и в крайна сметка имаше едно ходене по мъките“, обяснява пред bTV Радостина Пешева, която е мениджър продажби.

„Ако някой ви поиска потребителско име и парола или създаде усещане за стрес, по-добре се обадете в институцията по телефона или използвайте специализираните им приложения“, поясни Ясен Танев, специалист по киберсигурност.

Една от потърпевшите банки знае за тези фишинг атаки и предупреждава клиентите си. „Запомнете! Банката никога не изисква от клиентите си да предоставят онлайн лични и/или банкови данни като парола, имена, ЕГН, адрес, телефон и наличност по сметки.

Ако подозират, че са станали жертва на измама, трябва незабавно да се обадят на контактния център на банката, както и да блокират картите си в мобилното банкиране“, се казва в позицията на ОББ.

Сега, когато получи такъв имейл, Радостина предупреждава близките и приятелите си. „Правя един скрийншот и го пускам в групата с моите колеги“, отбелязва Радостина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *