Наследникът на кмета на Разлог се обзаведе със скъп имот на цената на половин килограм сирене –

Наследникът на кмета на Разлог се обзаведе със скъп имот на цената на половин килограм сирене -

За никого не е тайна, че преди избори всевъзможни чудновати сделки виждат бял свят, но Разлог е напът да разбие всички класации по наглост. Там Иван Герчев, чийто баща е Красимир Герчев е бивш кмет, а сега отново кандидат за поста, е купил половината от огромен вилен комплекс, върху който са изградени и 6 сгради в атрактивното село Баня. Той е станал собственик на 50% от този скъп имот за сумата ЗАБЕЛЕЖЕТЕ от 10 лева! Иначе пазарната цена на това съкровище е 3 млн. лв.

Сделката е отразена в регистъра и от договора се вижда, че сключен преди година – на 16 ноември 2022 г. Тогава Иван Герчев плаща въпросните 10 лв., с които придобива 50% от дяловете на фирма „Фина Холидей“ ООД. Само, че както е фиксирано в имотния регистър, въпросната компания притежава вилното селище. С други думи – Иван Герчев взема половината от привлекателния имот буквално за цената на половин килограм сирене или пакетче истинско краве масло от 250 гр. Ето на това се казва сделка!

„Фина Холидей” е купила 2689 кв. м в местността „Гладно поле” през 2020 г. от частни лица. След това е вдигнала къщичките.

Две години по-късно собственикът на фирмата Славчо Фарфаров прави този жест към кметския син. Оказва се, не съвсем случайно. Преди това обаче друга компания на Фарфаров – „Фариемс“, е получила от общината в Разлог, докато тя се ръководи от кмета Красимир Герчев, баща на бъдещия му съдружник, договори за различни обществени поръчки за 2.7 млн. лв.

И още един интересен детайл – когато са сключени тези договори – Фиданка Цирова – съпругата на Славчо Фарфаров, е общински съветник в Разлог. Запознати от кметството си припомнят, че госпожата винаги е вдигала ръка „ЗА“ предложенията, внесени от Красимир Герчев.

На тези избори обаче самият Славчо Фарфаров се впуска в надпреварата като кандидат за общински съветник от ГЕРБ – партията, която лансира за кмет и Красимир Герчев.

Любители на конспиративни теории в Разлог коментират сделката между кметския син и бизнесмена Фарфаров като чиста проба пране на пари. От една страна бизнесменът е получил обществени поръчки за над 2.7 млн. лв., а наследникът на кмета купува имот за 10 лв., струващ 3 млн. лв. Какъв по-чист начин за узаконяване на едни пари. Ами далеч по-трудно е да се вадят например фишове с печелившите числа от джакпота от тотото. виждали сме и такива примери с кметски роднини.

Да припомним, че бившият кмет на Разлог Красимир Герчев беше отстранен от поста от КПКОНПИ за конфликт за интереси. Сега срещу него в Окръжното следствие в Благоевград се водят 4 разследвания за злоупотреби със служебно положение и с пари в особено големи разм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *