Куче буди стопанина си посред нощ и го кара да отиде в стаята на сина си: „Целият ни живот спря!“

Куче буди стопанина си посред нощ и го кара да отиде в стаята на сина си: „Целият ни живот спря!“

Всички сме чували невероятни истории за интелигентността и привързаността на четириногите ни любимци – кучетата. Тази история обаче надминава всичко, на което сме ставали свидетели преди, защото този космат приятел успя да спаси от сигурна смърт сина на стопаните си:

Не са много хората будни в 5 сутринта. Поне в дома на Аманда и съпругът й всички все още спели. Но тяхното 1-годишно бордър коли, Аксел, продължавало да скача на леглото им, сякаш искало да им каже, че нещо не е наред. Двойката отказала да се събуди, мислейки, че кучето им просто иска да си играе. Когато разбрали, че кучето няма да спре, те решили да проверят.

бодър коли

Накрая съпругът на Аманда се събудил и отворил вратата, за да пусне Аксел да излезе. Мислел, че кучето им им дава знак, че е време да излиза навън, но то не помръднало.

Вместо това Аксел спрял пред вратата на стаята на 17-годишния им син Габриел. Той остана там, а съпругът на Аманда решил да провери сина си.

Тяхното куче им казвало, че нещо не е наред

коли и момче

За негова изненада Габриел бил получил инсулт. Техният здрав, атлетичен 17-годишен младеж не бил някой, за когото някога са предполагали, че ще получи инсулт, но това се случило.

„Целият ни живот спря във времето за малко и всъщност избухна.“, сподели Аманда. Тя виждала тези неща да се случват във филмите, но сега това била нейната реалност.

Речта на Габриел била неясна и той имал изтръпване от дясната страна. Те го откарали бързо в спешното отделение, надявайки се, че имат достатъчно време да го спасят.

тийнейджър спешно отделение

Според лекар животоспасяващите лудории на Аксел са причина за значителна разлика в състоянието на Габриел. Д-р Сабих Ефенди, неврохирург и медицински директор по инсултите, работил по случая на Габриел, обясни:

„Когато някой има остър инсулт, невроните умират. Ако той не е бил намерен и бяха минали още три или четири часа, щеше да има все повече и повече и повече мозъчни наранявания.“

Габриел имал главоболие предната вечер

момче в болница

Вечерта преди да получи инсулт, Габриел си спомня, че е имал главоболие. Той обаче не помислил за това и продължил да играе видео игри, преди да заспи.

На следващата сутрин той не изпитвал болка, но зрението му се замъглило. Не можел да вдигне дясната си ръка или да хване ръцете на баща си. Той обаче не съзнавал, че не успява да изрече думите си.

Аманда била разстроена от случилото се със сина й. Той бил абитуриент, част от футболния отбор и целият му живот в колежа бил планиран. Те се страхували, че Габриел няма да може да се възстанови на 100% и че ще има нужда от денонощни грижи, дори ако успее да премине през това.

тийн инсулт

Семейството е вечно благодарно на кучето си Аксел. Аманда и съпругът й не биха се сетили да проверят стаята на сина си до обяд, ако Аксел не ги беше предупредил.

Благодарение на Аксел Габриел има подобрения за по-малко от 2 месеца след инсулта. В момента той е на домашно обучение и получава терапия в рехабилитационна болница в Хюстън.

куче спасител

Габриел бавно си проправя път към възстановяване

„Чувствам се както преди.“, призна Габриел. Той прави всичко възможно, за да се върне към нормалния си живот и да се наслади на остатъка от последната си година с приятелите си.

Що се отнася до Аксел, семейство Танър планират да му дадат собствен малък медал на честта, който ще прикрепят към каишката му. Освен това той е по-чувствителен към емоциите на всички у дома и следва Габриел навсякъде.

семейство с деца

„Знаехме, че Аксел е специален, но повече от всякога сега е потвърдено. Сигурна съм, че Аксел беше изпратен в нашия дом за момент като този.“, написа Аманда във Facebook.

В бъдеще Аксел има задачата да следва Габриел навсякъде, за да е в безопасност. Засега спането в стаята на Габриел и постоянното му проверяване трябва да са достатъчни.

семейство на стадиона

Източник: ponichka.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *