86-годишният, пребит жестоко заради 200 лв.: Би ме с лопата, скрих си главата под леглото –

86-годишният, пребит жестоко заради 200 лв.: Би ме с лопата, скрих си главата под леглото -

Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъдеш жив. Ще те унищожа“, заплашила го 69-годишната нападателка

„От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт“, това разказа Крум Николов, който бе жестоко пребит с лопата и дърво навръх Никулден.

Мъжът е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

Крум НиколовТой има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв.

„Където е достигнала, е била. Кръв отвсякъде. Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, допълва мъжът.

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: „Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъдеш жив. Ще те унищожа“.

Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.

„Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие“, разказа дъщеря му пред bTV.

Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж.

Пребит възрастен мъж за 200 лв„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата.

Тя няма да бъде пусната на свобода, казаха от прокуратурата във Враца, откъдето ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 годин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *