Тайна за милиони: Когато отключиха стария апартамент след 70 години забрава, наследниците ахнаха! (СНИМКИ) –

Тайна за милиони: Когато отключиха стария апартамент след 70 години забрава, наследниците ахнаха! (СНИМКИ) -

Собственичката на жилището цял живот криела, че има този апартамент, дори от близките си!

Мадам дьо Флориан починала, когато била на 91 години. Преглеждайки документите на бабата, близките останали изумени. Оказало се, че по-възрастната им роднина, която никога (както те смятали) не била ходила в Париж, цял живот е плащала наем за апартамент в един от кварталите на френската столица. Жената нито веднъж не споменала, че има жилище във Франция.

апартамент мадам дьо Флориан

Снимка
Getty Images

Оказва се, че мадам дьо Флориан е избягала от Париж, когато е била само на 23 години. Било 1939 г., германците настъпвали към Франция. Момичето просто заключило вратата с ключ и заминало за южната част на Европа. Тя никога повече не отишла в Париж.

Наследниците намерили специалисти, на които било възложено да направят опис на имуществото, което се е съхранявало в апартамента на баба им през всичките тези 70 години. Малко е да се каже, че експертите останали изумени, когато влезли в апартамента.

стар парижки апартамент

Снимка
Getty Images

„Струваше ми се, че се натъкнах на замъка на Спящата красавица“, каза пред репортери аукционерът Оливие Шопен, който бил първият, който влязъл в апартамента, забравен от десетилетия.

Времето сякаш е спряло там, забулено в прах, паяжини и тишина. Вътре било обзавеждането от началото на 1890 г., напълно недокоснато. Стара печка на дърва, каменна мивка в кухнята, изискана тоалетка, пълна с козметика. В ъгъла имало играчки Мики Маус и прасето Порки. Картини били подпрени на столове, свалени от стените, сякаш подготвени да ги вземат, но някой в последния момент е размислил.

Една от картините поразила Оливие Шопен до дъното на душата му. Това бил портрет на жена в розова вечерна рокля. Както се оказало, картината била на известния италиански художник Джовани Болдини. А красивата французойка, изобразена на него, била Марта де Флориан, бабата на момичето, което напуснало апартамента набързо.

Марта де Флориан портрет

Снимка
Getty Images

Марта де Флориан била известна актриса. Списъкът на нейните почитатели включвал най-известните хора от онова време, чак до министър-председателя на Франция. И Джовани Болдини, за когото Марта станала муза.

Картината била непозната на широката публика. Нито един справочник, нито една енциклопедия за Болдини не я споменавал. Но подписът на художника, неговите любовни писма и експертизата в крайна сметка поставили този факт извън всяко съмнение.

Портретът на Марта де Флориан бил обявен на търг с начална цена 300 000 евро. Продаден е в крайна сметка за 2,4 милиона. Тази картина се превърна в най-скъпата от всички рисувани от художника.

Между другото, този апартамент е затворен и до днес. Посетители не могат да влязат вътре. Тези апартаменти в близост до църквата Тринити се оценяват на 10 милиона евро.

стар френски апартамент

Снимка
Getty Images

апартамент Флориан

Снимка
Getty Images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *