100-те хиляди не са 100 хиляди, ето колко ще вземе от Игри на волята Рълев –

100-те хиляди не са 100 хиляди, ето колко ще вземе от Игри на волята Рълев -

10 хил. лева са задълженията му към хазната

Големият победител от „Игри на волята“ Иван Рълев грабна чека за 100 бона от шоуто. Но дали наистина ще получи тази сума? Не, разбира се. Самият шампион едва сега научил новината, че ще трябва да вземе по-малко от спечелената сума.

Оказва се, че подобни награди подлежат на данъчно облагане в размер на 10%, предаде Лупа.бг Просто изчисляване сочи, че Рълев ще получи чисти 90 бона. Цели 10 хиляди ще трябва да даде за данъци.

Същият е случаят и с победителите от „Фермата“. Неотдавна победителката от фермерското шоу Хепи Ванче сподели в телевизионно интервю какво ще направи със спечелените 90 000 лв.

Тогава водещият я поправи, че наградата е от 100 бона. Напук на всичко тя разкри грозната истината, че всъщност трябва да си плати данъците за наградата.

Повечето хора смятат, че подобни печалби от различни формати и телевизионни игри не подлежат на данъци, но жестоко се лъжат. Облагат се с 10% данък, което доста ядосва самите победители, които в последствие разбират, че печалбата им ще бъде в пъти по-малка
Навигация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *