Гатьо изложи Оряшкова в ефир –

Гатьо изложи Оряшкова в ефир -

Много емоции предложи четвъртата вечер от „Черешката на тортата“ с участието на любимци от „Игри на волята“. Домакин бе Мария Оряшкова, която е многократен световен и европейски шампион или медалист в спортове като джудо, самбо и сумо.

Тя показа част от отличията си пред камерите. Доскорошната спортистка посрещна гостите си в апартамента на свои приятели, тъй като нейното жилище в момента се обзавежда.

„За мен взеизвестен факт е, че не мога да готвя. Дано тази престилка, която вчера Мастагарков ми подари, да ми помогне„, сподели с усмивка навършилата преди два дни 35 години Оряшкова.

За своите гости Мария приготви два вида салата – картофена и микс, основното бе гювече с месо, малко картофи и яйце, а за десерт – тиква.

Освен това на масата присъстваха домашна лютеница, домашна туршия и домашни мезета. Теодора Мудева пък бе уважена за това, че не яде всеки ден месо и нейното гювече бе без.

„Шеф Манчев, все едно съм на състезание, а ти си моят съдия, само че не те виждам„, каза Оряшкова докато готви.

Малко след това обаче пуснаха изказване пред камерата на един от най-одумваните участници в „Игрите“ – Пеньо Гатевски-Гатьо, който се изцепи доста неочаквано за домакинята.

„100 процента ще иска да направи голямо впечатление. Не само на нас, на цял свят! Щото тя си търси мъж. Мария Оряшкова си търси приятел.

Ако някой я харесва, да й пише на лично в „Инстаграм„, каза той, а по-нататък в епизода така и не коментира лично с Мария какво е изрекъл пред камерите и защо го е направил.

След като всички седнаха на масата и си казаха „наздраве“ домашните предложения се харесаха много, а Пеньо дори си поиска буркан лютеница за вкъщи.

Самата състезателка разкри, че се е отказала от спорта, на който е дала много. Можела да се бори и до 40 години, тъй като може да издържи физически, но си е казала „край“.

Рълев сподели в синхрон пред камерите, че тя сега плаща цената на това да няма човек на себе си: „В тези години, в които тя е трябвало да намери подходящия човек за себе си, се е отдала на тренировки изцяло“.

След това всички се обединиха, че много е дала на спорта, но малко е получила.

Оряшкова разкри, че в годините на кариерата си е завършила образование, станала доктор по спортни науки. Тя иска да преподава в НСА и да тренира дечица, да си направи зала.

„Медалите не се помнят, а хората. Живее се с хората, а не с медалите. Днеска като трябваше да готвя – федерацията ли ми помогна, или сама го направих?

В спорта само даваш, без да искаш и да търсиш нещо в замяна. Човек, който тръгне да спортува само за пари, нищо не става„, сподели състезателката. После разкри, че вече е част от световната федерация и участва във взимането на решения относно правила и други неща.

Накрая домакинята даде на своите гости по един подарък – миниатюрни куртки като тези, с които е играла цял живот.

Дойде времето и за оценките. Теодора Мудева й даде 10, Мастагарков – също, а Гатьо я оцени с 9.

„Щях да ти дам 10, ама има неща, които не си ги доизкусурила„, коментира той. Рълев също й даде 10 и така тя събра 39, колкото има и най-високо оцененият досега Мастагарков.

Петък е последната вечер, в която ще готви Мудева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *