Вместо да осъди Би Ти Ви, сега тя ще плаща солено

Вместо да осъди Би Ти Ви, сега тя ще плаща солено

Дизайнерката Евгения Борисова хвърли още обвинения по bTV, след като открадната идеята й за предаване. Тя е доста остра в думите си и се обръща най-вече към журналиста Георги Тошев, който е продуцент на новото предаване.

Борисова обвинява медията в плагиатство заради предаването “Променените”, което тръгва 6 месеца след нейното “Моден дуел” по телевизия “Код фешън”.

Ето какво пише сега дизайнерката по повод наглата кражба:

“Кражбата не е кражба, когато крадат наши хора. Или как оправдаха медията БТВ на две инстанции без да погледнат дори свидетелските показания, без да вземат предвид факти по делото, а на база кинематографична експертиза, която отсъди, че не вижда голямо сходство между двете предавания отрекоха очевидното, а заключителното решение е нонсенс, защото гласи че и друг път е имало такива предавания.

Тоест хем нямя сходство, хем и преди е имало такива предавания. Според БТВ преди 20 години в “Огледала” са слагали ботокс и хиалурон и са правили радиочестотен лифтинг и зъби с цел реклама, заснемани по същия начин , ползвали са едни и същи рекламодатели като мен през 2022 и по случайност са дублирали и сценария с малки промени”

Защо не възобновихте “Огледала” такова каквото беше и защо не го направихте преди мен, а изчакахте Стоянски да ви го донесе на тепсия? Защо когато помолих БТВ и NOVA( неофициално) да снимам предаването си съвместно с тях ми отговориха, че им трябва ДЕМО за да придобият представа и аз отидох в Code fashion за да имам демото от първия сезон, но не дочаках да им го предложа, защото те започнаха да го излъчват без мен.

Ако вие откраднете идея от БТВ ще бъдете съдени, но ако те от вас откраднат, съдът не го смята за кражба.

Господин Георги Тошев, обръщам се към вас от фейсбук и ви казвам, че независимо какво и как решава съдът, Вие и аз знаем истината и между нас със вас тайни няма. Милото ви лице и нежен глас от екрана, позволяват ли ви да спите по- спокойно, когато сте сам със себе си и знаете това, което другите не знаят.

Желая ви весели празници и творческите ви възможности и идеи да ви удовлетворяват по същия начин, както предаването “Променените”

Помнете, че всички ние заспиваме с мисълта за собствените си действия и постъпки, независимо как ни възприема светът. Има нещо, което извън българското правосъдие, което видя цялата държава в какви отношения е с вашата медия, и то се нарича СЪВЕСТ.

Пожелавам Ви тя да ви потърси сметка след като законът не успява.

По съвет на адвоката си прекратявам делото към БТВ медия груп и ще заплатя разноски за техните адвокати.

Извън таксите, експертизите, жалене на по- горна инстанция и адвокатски хонорар( около 15 000 лв) и надеждата за справедливост излизам от това дело със задължения за техния хонорар за две инстанции.

Благодаря и на Българското правосъдие, че ми помогна да разбера, че не съществува и е безполезно”, написа Евгения Борисова в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *