Карлос Насар направи скандални разкрития по ареста на Иван Иванов и сина му

Карлос Насар направи скандални разкрития по ареста на Иван Иванов и сина му

Новата звезда на световните щанги Карлос Насар направи скандални разкрития по корупционния скандал с ареста на олимпийския шампион Иван Иванов и сина му, носещ същото име. Треньорът на националния ни отбор по вдигане на тежести и наследникът му, работещ в спортното министерство, бяха закопчани в петък при мащабна акция след искане на подкуп в размер на 62 хиляди лева. Неофициалната информация е, че Иванови поискали сумата от президента на родната федерация Ариф Маджид. Това беше потвърдено от Насар, който изнесе доста притеснителни неща от кухнята, пише Блиц.

Направилият фурор на Световната купа в Катар 19-годишен талант намекна, че всички са били наясно, че се дават “пари под масата” и обясни, че от доста време на тренира заедно с останалите щангисти от националния отбор, водени от олимпийския шампион от Барселона 1992 г.

“За тази грозна ситуация, подкупи и подобни неща, не знам, не мога да ви кажа подробности, обаче на всички ни беше ясно, че там има пари, които се прехвърлят под масата. Някои може да не знаят, други не, че аз от доста време не тренирам в националния отбор. Там бяха започнали да се преминават всякакви морални граници, като тези със скандала с Неделчо Колев. Бяха започнали да ни спират заплатите умишлено, тъй като счетоводителят е партия на Иван Иванов. Неделчо Колев спираше заплатата на Иван и те не предаваха отчета и спираха да дават и нашите заплати. След това ни караха да правим видеа, в които да искаме смяна на ръководството. Вменяваше ни се чувство за солидарност”, каза пред БНТ Карлос Насар при завръщането си от Катар.

“След като спрях да тренирам с националния отбор, се появиха слухове, че сме в конфликт с Иван Иванов, макар той винаги да ми е казвал, че всичко е наред и да не е влизал в пряк конфликт с мен. Според мен е имало неща, които не са се правили. Явно е било време да се вземат мерки и това е направил и Ариф Маджид. Никой от националния отбор не е говорил за това досега, защото нашият спорт дълги години е носил постижения на България и наистина това е много грозен начин, по който да завърши кариерата на един треньор. Всичко това доведе и до разделение в националния отбор. Казват ти: “Ти трябва да си с Неделчо Колев, ти – с Ариф Маджид, ти – с Иван Иванов”. Допуснаха се много грешки през годините и се надявам под новото ръководство на Ариф Маджид да се избере правилния човек за треньор на националния отбор и да вървят нещата гладко”, продължи Насар.

Европейският ни и световен шампион разказа малко повече и за това как е принуден сам да води своята подготовка с лични средства и изрази надежда, че това повече няма да продължава.

“Тренирам сам. Преди няколко дни разбрах, че е имало подкуп за 62 хиляди лева, а аз всеки месец броя лични средства за възстановяване и добавки. Това не е правилно. В момента г-н Маджид е задвижил нещата да се погрижат и за моята подготовка. Колкото и да се трудя, това, което направих с моята подготовка през годината беше аматьорщина. Не бях в лагерна обстановка, нищо не беше професионално. Вършех други неща, за да продължава тренировъчният процес, защото не беше единствено контузията в ахилеса. Надявам се повече да не ми се налага да правя подобни неща и да имам спокойствие за тренировки. Без да се намесват интриги. Все пак ние сме спортисти и трябва да имаме една единствена цел – Олимпийските игри в Париж 2024”, сподели роденият във френската столица тежкоатлет.

“Ариф Маджид иска да помогне на националния отбор, но му трябваше време. Той говори и с останалите клубове за проблемите им, както и с нас спортистите. Маджид работи за това никой от нас да не слиза от почетната стълбичка”, каза още Насар.

19-годишният спортист говори и за подготовката си по пътя към Париж 2024, както и за това как се справя с проблемите извън подиума. “Имам доста състезания преди Олимпиадата, включително европейското първенство в България на 18 февруари. Трябва да се подходи професионално и да покажем, че можем да направим всичко като отбор, като федерация. Златният медал от олимпийските игри е реална цел, но трябва да се подходи професионално. Останалите момчета също са талантливи и тук вече е въпрос на психика и подготовка. За разлика от мен имат спокойствие по време на тренировка”, разкрива световният ни рекордьор в движението изтласкване при 89-килограмовите.

“Трудностите извън вдигането на тежести никога не свършват. Ние сме силни не само в спорта, който практикуваме, но сме силни и като личности и се справяме с всеки проблем, който ни пресече пътя”, завърши Карлос Насар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *