Мартин Димитров: Много крайно ми се отрази това, че съм наранил човек –

Мартин Димитров: Много крайно ми се отрази това, че съм наранил човек -

Мартин Димитров, който зрителите на Нова тв гледаха като Тодор Арнаудов-Тото в сериала „Клетката”, вече няма да кара мотор. Откакто в началото на лятото миналата година, помете колоездач в центъра на София, 30-годишният актьор не се е качвал пак на моторното си превозно средство и не възнамерява да го прави. Дори не го е ремонтирал. Зарязал го в един двор в състоянието, в което бе след катастрофата.

Шокът от случилото се повлиял пагубно на Мартин, както и на кариерата му. След като се раздели със сериала „Братя” – героят му Радо бе убит, актьорът като че се поизгуби от медийното пространство.

„Много крайно ми се отрази това, че съм наранил човек. Просто бях съсипан!”, споделя Мартин Димитров. Въпреки изминалите месеци, случката все още е кристално ясна в съзнанието му. Извадил си е необходимите поуки и не иска да припарва до мотор.

Катастрофата се случи около 9 сутринта на 20 юни в центъра на столицата – близо до бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Г.С. Раковски”, на метри от Първа градска болница. Мотористът тогава обяснил, че велосипедистът, който след сблъсъка бе с черепно-мозъчна травма и счупен крак, изскочил внезапно на пътя му, без да се огледа, и бил със слушалки. Заедно с моториста пътувала жена, която също като него не е пострадала.

Стресът повалил Мартин Димитров, така че се наложило да се възстановя дълго, коментираше се после. Не е ясно дали сам се е справил или с нечия помощ. Актьорът е споделял, че не винаги ангажира хората около себе си с емоциите си и с мислите, които занимават ума му. Склонен е да ги пази за себе си, което обаче понякога води до натруването на емоционален багаж.

През септември Мартин се появи пред медии, пристигайки на премиерата на сериала „Клетката” заедно със съпругата си Маргарита, с която имат 4-годишна дъщеря. Тогава актьорът само се поздрави с колегите си и си тръгна заедно с жена си, без да изгледат лентата. Днес изглежда, че актьорът се е върнал към обичайния си ритъм. Освен на екран, той се изявява и на театрална сцена. Мартин е на щат в театър „София”, занимава се доста и с озвучаване на реклами, до не толкова отдавна и на анимационни филми, но напоследък е спрял. Тази работа изисквала прекарване на часове наред в студиото, след които гласът му бил много изморен. Така че се насочил предимно към рекламата, където и заплащането било по-добро.

Мартин Димитров стартира кариерата си в студиото на Малин Кръстев към Младежкия театър. Много от младежите, с които си партнирал на сцена там, после попаднали в един клас в НАТФИЗ. Мартин завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Иван Добчев, като първата му изява на театрална сцена е в представлението „Козата или коя е Силвия” в Народния театър. Изявявал се е и в Театрална работилница „Сфумато”, а от 2018г. е част от трупата на театър „София”. Има опит и в киното. Сред лентите с негово участие са „На границата”, „18”, „Безкрайната градина”. Въпреки че има с какво да се похвали, Мартин се е определял като самокритичен и изискващ към себе си.
Навигация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *