Васко Кръпката изригна: БНТ, bTV и NOVA доказаха, че са чалгарски телевизии! –

Васко Кръпката изригна: БНТ, bTV и NOVA доказаха, че са чалгарски телевизии! -

На 31 декември срещу 1 януари и трите национални телевизии решиха, че чалгата е ще е перфектния музикален фон, с който да изпратим и посрещнем годината, припомня Ко4.

„Това показва, че са чалгарски телевизии, които превърнаха поп-фолка в институция. Това е голям грях спрямо българската култура, развитие и цивилизация. Те са много виновни и затова не ги следя.

Чалгата беше наложена още в средата на 90-те години с бухалките и подмени истинската българска народна музика, която ни е спасявала през османското робство в моменти на тъга и на радост. Да не говорим за рок, поп и джаз, които възпитават на това, хората да са мислещи и интелигентни“

„Чалгата произвежда скотове и хора, които си казват „щом всички крадат, и аз ще крада“. Някой трябва да избира политиците, а част от тях не искат мислещи хора, защото няма да гласуват за тях. Трябват им простаци, а опростачването става най-лесно чрез чалгата.

Резултатът е, че ни управляват мачовци. Сегашният премиер не е мачо, вижда ми се прозападно настроен, което за мен е много важно. А телевизиите нека да си бълват чалгии“, споделя в интервю за „Faktor.bg“ известният български музикант Васко Кръпката.

„И въпреки това, вече ги няма онези големи концерти на „Пайнер“ по стадионите, а дисковете на фолкаджийките са по 1-2 лв. в бензиностанциите. Така че, каквото и да правят, това са последни издихания на тази посттекезесарска субхалтура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *