Бебе проплака в линейката, на път за болницата – това е трето дете за 20-годишната майка: –

Бебе проплака в линейката, на път за болницата – това е трето дете за 20-годишната майка: -

Екипите на Спешна помощ са били свидетели на какви ли не ситуации, в които се налага да спасяват безценен живот. Този път обаче се наложи да помогнат на един живот да види бял свят.

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Плевен изроди бебе в линейка.

Това съобщи за БТА д-р Виола Игнатова, която заедно с акушерката Калинка Величкова е помогнала детето да се появи на бял свят.

Сигнал за родилка с контракции на 2-3 минути е получен вчера сутринта около 07:30 часа. Повикването е за адрес в село Николаево. На място екипът установява 20-годишна жена, на която ѝ предстои да роди третото си дете. Оказва се, че раждането вече е започнало и бебето проплаква още в линейката. То е момиченце с тегло 2,920 кг и ръст 48 сантиметра.

„Изплака без аспирация. Всичко приключи успешно, след което закарахме майката и бебето във Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. И двете се чувстват добре“, допълни д-р Игнатова. Тя обясни, че в практиката си е имала и други такива случаи, но различното при този е, че това е първото бебе, родено в линейка в Плевенско от началото на годината.

Преди да започне работа в ЦСМП – Плевен, д-р Игнатова работи във филиала в град Гулянци, където също се е налагало да изражда бебета в линейка. „Това е част от нашата рутинна практика“, каза лекарят.

„Раждането на новия живот е винаги тръпка“, допълни акушерката Калинка Величкова. По думите ѝ, за да се извърши раждане извън болница са необходими умение на медиците и спокойствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *