Синът на знаков финансов министър закопчан за бруталното убийство в София –

Синът на знаков финансов министър закопчан за бруталното убийство в София -

Петър Александров, син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, и негов познат, са обвинени в отвличане и убийство, информира bTV.

Според събраните до момента доказателства, двамата са убили мъж, който е имал финансови задължения към Петър Александров в размер на 300 000 лв.

Както съобщихме, двамата мъже са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия, като на граничните власти са показали документите на убития мъж.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест. Те вече са с повдигнати обвинения за тежкото престъпление.

Според сайта „Скандал“ столичанинът Кирил Р. е бил отвлечен в дните около Нова година, тъй като имал дълг от около 300 000 лв. към Петър Александров. Започнало е издирването му и тялото е открито в частна морга, с която единия от двамата задържани, имал договорни отношения като собственик на погребална агенция.
Петър Александров – син на бившия финансов министър Стоян Александров

Петър Александров е собственик и участва в управлението на 8 фирми, повечето от които са Еднолични дружества с ограничена отговорност. Някои от тях е наследил от баща си.

Стоян Александров бе министър на финансите в правителството на Любен Беров и доцент в УНСС.

Той си отиде в края на август 2020 г. на 71 години. Сред студентите бе по-известен с прякора Малката секира заради масовото късане по време на изпити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *