Старецът Паисий от Света гора с черно пророчество за света: Мъртво море ще се превърне в гроб, кръв ще се лее на Балканите!

Старецът Паисий от Света гора с черно пророчество за света: Мъртво море ще се превърне в гроб, кръв ще се лее на Балканите!

За него се твърди, че е предсказал войната в Украйна и много други световни събития. Става дума за Паисий Светогорец, светец и гръцки пророк, нaричан още „гръцкият Нострадамус“.

Паисий е смятал, че Третата световна война ще бъде запалена от ескалация на напрежението в Близкия изток, на каквото ставаме свидетели в момента.

Той е предсказал сегашното кръвопролитие в Газа. Въпреки че почина през 1994 г., неговите пророчества отново се появиха в гръцките медии след началото на войната в Близкия изток.

Според Sun той е цитиран да казва:

„Палестина ще се превърне в бойно поле, Мъртво море ще се превърне в гроб. Това ще бъде първата половина, но ще има и втора половина.“ В други цитати светецът казва, че това може да доведе до Третата световна война. Той каза:

„Близкият изток ще стане поле на войни, в които ще участват и руснаците. Голяма война ще избухне между руснаците и европейците в Истанбул и ще се пролее много кръв“.

Твърди се също, че Паисий Светогорец, е предсказал разпадането на Европейския съюз от ръцете на Обединеното кралство и САЩ, казвайки: „ЕС няма да продължи много години, той ще бъде унищожен от британците и американците, защото те са една нация и работят заедно“.

Роден през 1924 г. във Фараса, Кападокия, Паисий Светогорец бяга в Гърция със семейството си след обмена на население между Турция и Гърция. През 1949 г. се замонашва в Света гора, където остава дълги години. След битка с рака той почина през 1994 г. на 69 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *