Стана ясна причината за смъртта на най-възрастната родилка у нас д-р Красимира Димитрова –

Стана ясна причината за смъртта на най-възрастната родилка у нас д-р Красимира Димитрова -

Най-възрастната родилка в България – д-р Красимира Димитрова, която стана майка на достолепните 62 години през 2010-а, зачевайки ин витро, е починала. Жената е издъхнала на 75-годишна възраст през лятото на миналата година. За смъртта обаче се разбира едва сега.

Пенсионираната психиатърка се е споминала от масивен инсулт след кратък престой в болницата. За детето, което тя роди през 2010 г. – малката Мери, вече се грижи нейно приятелско семейство. В момента момичето е на 14-годишна възраст и е ученичка в русенска гимназия.

„Красимира бе изключително щастлива, когато стана майка, макар и на толкова късна възраст. Нападките от медиите обаче много я огорчиха и тя дори се принуди да напусне Русе и да заживее в Плевен за няколко години, докато случая отшуми. След това с Мери пак се върнаха в Русе.

Годините й обаче напреднаха, тя прекара тежък Ковид-19 през 2021 г., което съсипа организма й. Имаше и проблеми със сърцето, често вдигаше високо кръвно. В крайна сметка я повали инсулт през лятото на миналата година, от който не успя да се възстанови, и скоро след това почина в болницата“, разказва нейна приятелка.

Предвидливо обаче преди това д-р Димитрова се е погрижила грижите за малката Мери да бъдат поети от нейни осиновители – приятелско семейство, което познава момичето още от бебе. Те наследяват и апартамента на пенсионираната докторка.

Раждането на момиченцето през 2010 г. предизвика небивал скандал поради твърде късната възраст на майката и отвори дискусия каква да е максимално допустимата възраст, на която да е позволено да се зачева по изкуствен път.

Красимира роди 2 момиченца, като по-малкото – Жаклин, бе с тегло от под 500 грама и издъхна едва няколко дни по-късно. Другото дете – Мери, бе известно време в кувьоз, но след това бе изписана здрава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *