Зловещо! Георги, който уби майка си с 40 удара с нож: Исках да я приключа бързо, по хуманен начин – Mamche.net

Зловещо! Георги, който уби майка си с 40 удара с нож: Исках да я приключа бързо, по хуманен начин - Mamche.net

Синът на 64-годишната учителка Рада Гешева, която беше жестоко убита с около 40 удара с нож в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания, обявиха от прокуратурата.

„Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека“.

Синът ѝ не проявявал никакво съжаление. Той не се разкайвал, напротив – хладнокръвно заявил, че е „искал да приключи майка си бързо, по хуманен начин“. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал удари по тялото ѝ, поясниха от обвинението.

Отзовалите се на сигнала за престъплението полицаи заварили на мястото младия мъж и безжизненото тяло на майка му.

Експертиза ще уточни психичното състояние на 24-годишния Георги Генджов. 7 пъти той е лекуван в психодиспансера в Бургас, като миналата година е лежал три пъти. Има и криминална проява – през 2017 г. е задържан за притежание на наркотици.

„Има данни, че извършителят е употребявал наркотици и майка му е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и до убийство. Той е живял на квартира на адреса, където е извършено престъплението. Неговата майка е живеела на друго място. По-рано през деня той се оплакал от здравословни проблеми и затова тя е отишла“, поясниха от обвинението.

Прокурор Георги Чинев уточни пред журналисти, че толкова жестоко престъпление не е виждал в кариерата си.

Два са подадените сигнали в полицията за извършеното ужасно зверство – първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса на ул. „Шейново“ 42, го заварили до трупа на майка си.

Генджов е злоупотребявал с наркотици и е вземал медикаменти по лекарско предписание, пише „Флагман“. Работи се по хипотезата, че е убил майка си, защото приемал нейното притеснение и желание той да спре да взема наркотици като опит от нейна страна да го „трови“ с лекарствата, предписани от психиатър.

Прокурор Чинев посочи, че на Георги Генджов е повдигнато и предявено обвинение за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. За убийството са използвани два ножа. Самият Георги разказал, че преди да вземе ножа, четири часа е гледал втренчено майка си. Първоначално е искал да пререже гръкляна ѝ, ножът се е счупил, затова прибягнал към използването на втори, с който нанесъл десетки удари в гърба, бъбреците, краката.

„Ние като хора с немалко опит сме се сблъсквали с много жестоки убийства, но това можем да го наречем „венец“ на жестокостта“, заяви прокурор Чинев.

Бивши ученици на Рада Гешева в шок, скърбят за нея

Бивши ученици на убитата учителка Рада Гешева са в шок от трагедията. След като стана ясно, че тя е жената, убита от сина си в Бургас, възпитаниците ѝ започнаха да споделят в социалните мрежи мили думи и спомени за нея.

Румяна Пашова пише във фейсбук:

„Госпожо… госпожо… какво стана… как… защо… защо точно вие, защо точно на вас се случи това, тази жестокост, тази нечовешка жестокост… Мислех, че никога няма да остареете и ще сте си все така красива, сияйна, сияеща, възхитителна… и наистина не остаряхте, останахте си млада, усмихната и красива – в мислите, в спомените ми… до последно си пишехме, до последно се срещахме… и сега вече си давам сметка за истинския смисъл на някои от изказванията ви, когато съм ви се оплаквала от децата си, как не слушат, как се карат и бият помежду си… Защо сте премълчавала? Защо не сте казала, извикала, изкрещяла, че имате толкова жесток и сериозен проблем??? Толкова хора ви обичаме, може би нямаше да са така нещата… един ден пак ще се срещнем, сигурна съм… а дотогава ще ви виждам всеки път, когато съм в Бургас, на вашите места, с вашата усмивка, защото, както вие ми казвахте: „обич за обич“… Рада Гешева… човек, жена, учител, будител, Вселена…“.

Иван Миндов:

„Все още не мога да повярвам, че любимата ни класна, любимата на поколения ученици на Руската гимназия в Бургас, я няма вече. Тя бе от хората, които знаеха как да раздават доброто, да те заразят да искаш да бъдеш добър… Никога няма да забравя първата ми среща с нея в VIII клас. Аз, тогава хлапе-тинейджър, бях свидетел как тя ни предизвика, вместо да цитираме стандартните, зазубрени разсъждения по литературни произведения, да разсъждаваме сами върху няколко фрази за 5 минути и да запишем това, което първо ни мине през ума.

След това накара всеки да прочете написаното от него (тя искаше по 3 изречения). И до ден днешен помня как тя накара целия клас да аплодира… Тогава аз бях едно страшно срамежливо момче, което никога не бе виждало такова внимание. Оттогава се опитвам никога да не я разочаровам… Тя успяваше да разбере как се чувстваме, знаеше какво да ни каже, какво да ни посъветва, за да се почувстваме по-добре…

И ако днес чувството и болката, че си е отишла и че една част от нас си е отишла с нея, съществува, остава и надеждата, че пък част от нея е останала у нас…

С огромна мъка трябва да се сбогувам с учителката ми, но не мога да кажа „сбогом“, а „до нови срещи“, когато Бог е отредил…“


Рада Гешева със сина си Георги на абитуриентския му бал


Обичаната учителка Рада Гешева със свои ученици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *