Камери издадоха какво е направила тъщата на Пейо веднага след убийството-

Камери издадоха какво е направила тъщата на Пейо веднага след убийството-

Има още заподозрени за убийството на Пейо Пеев. Образувано е и ново досъдебно производство – този път за лично укривателство.

А освен съпругата и тъщата на убития, в часовете след смъртта му са арестувани още двама мъже.

Единият от задържаните е Велико Минков, който твърди, че е баща на едното от децата на обвиняемата Габриела Пеева. Още във вторник той заяви, че е бил разпитван. Останал е в ареста по-малко от 24 часа, за да се изчисти алибито му.

Другият задържан е мъж, съсед на обвиняемите, а тъщата Красимира Трифонова е била в часовете след убийството с него. Той вече е на свобода.

Въпросният съсед отказа да коментира защо е бил задържан. Също отказа да каже откъде се познава с Красимира. На въпрос имал ли е с нея интимни отношения, той отговори: „Нямам“.

Мъжът също казва, че „не знае“, дали Красимира се е скрила в дома му след убийството.

Минути след убийството Красимира Трифонова идва в кооперация в столичния кв. „Изгрев“. Остава там около два часа, заснета е от камерите.

Според информация на bTV е била в апартамента на мъж, с когото е имала интимни отношения.

Освен мъжът до Трифонова, след убийството е бил задържан и Велико Минков.

„Дал е показания. Всичко, каквото е трябвало, е направено. Съдействали сме на разследващите органи“, посочи адвокатът му Пламен Димитров.

Седмица след смъртта на Пейо Пеев, в Софийската районна прокуратура е образувано ново досъдебно производство за лично укривателство, все още срещу неизвестен извършител.

„Работи се изключително активно, кръгът от проверяваните лица се разширява. Ние считаме, че има и други замесени и при първия удобен момент, когато са събрани достатъчно доказателства, ще ги афиширам и ще ви ги представим“, подчерта главният секретар на МВР Живко Коцев.

Предполага се, че новите заподозрени са опитали да прикрият следите от убийството. От прокуратурата обявиха, че протестират решението на съда Габриела Пеева да е под домашен арест.

Окончателно решение ще има от Софийския апелативен съд следващата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *