Луксозният живот на султана на Бруней: 20 000 долара струва прическата му! Състезава се с Ферарита през нощта!

Луксозният живот на султана на Бруней: 20 000 долара струва прическата му! Състезава се с Ферарита през нощта!

Султанът на Бруней – Хасан Болкия е изключително колоритна личност, която редовно попада в светските страници на световните издания.

За последно султанът на Бруней попадна в заглавията на вестниците, когато обяви, че ще наказва със смърт хомосексуалните връзки. Това отприщи световния гняв и редица знаменитости и политици се обявиха твърдо срещу намеренията му да наложи Шириат.

В крайна сметка 72-годишния султан се отказа от намерението си по-рано този месец и обеща наказанията съгласно закона да не се прилагат.

Преди време той беше най-богатия човек на планетата, помни КО4. Състоянието му се оценяваше на 40 милиарда долара. Бързо става известен със своите капризи. Способен е да похарчи 20 хиляди долара за прическата си, а автомобилната му колекция може да се събере на един малък остров. Състезава се с Ферарита из столицата на Бруней, а, когато иска да си почине от “натоварения” живот на султан – почива си в собствения му дворец от 1788 стаи!

Роден на 15 юли 1946 година. Баща му Омар Омар Али Сайфудиен е има 10 деца от различни съпруги – 6 дъщери и 4 сина, но избира именно него, за да го наследи на поста.

Като тийнейджър султан Хасан Болкия не попада под светлините на прожекторите. Той първоначално се обучава в двореца, а впоследствие учи в престижно учебно заведение в Малайзия.

През 1968 година става султан на Бруней – до ден-днешен. Той се жени, но въпреки това не спира да гуляе. Заедно с брат принц Джефри си пръскат огромни суми по казина в Лондон, купува яхти, коли и хотели. Близки до султана разкриват, че именно брат му е бил в основата на харчовете, тъй като бил известен с широките си пръсти и оказвал лошо влияние на султана.

https://megavselena.bg/wp-content/uploads/2013/05/Byal-tigyr.jpg

Султанът си прави собствена зоологическа градина с 30 бенгалски тигъра.

Като освен тях, в нея има и много други редки видове животни: околи, фламинго и какаду, които могат да играят баскетбол, да карат велосипед, да пеят, да говорят и да имитират други животни.

С напредването на възрастта обаче, султанът започва да гледа по-сериозно на държавния си пост и ограничава до минимум светските си изяви и “стяга колана” на харчовете. За сметка на това обаче, неговия брат, който тогава заема поста на министър на финансите харчи и за него. През 1997 година, султанът уволнява брат си от поста и го съди в присвояване на 16 милиарда долара държавни пари! Конфискувано е цялото му имущество и е разпродадено на търг.

Според CNN търга е продължил цели 6 дни, през които са продадени повече от 10 000 скъпоценности.

https://valleycentral.com/resources/media/a449d2a4-6bce-48b1-a090-92eb16c37247-ShannonMarketic.jpg?1445744910494

Именно брат му е в основата на повечето скандали, в които е замесван. През 80-те и 90-те години се твърди, че принц Джефри е имал свой харем с 40 жени, а бившата Мис САЩ Шанън Маркетич опитва да съди Болкия и Джефри, като твърди, че е била държана на сила повече от месец в харема при нечовешки условия. Двамата категорично отричат твърденията и в крайна сметка отървават присъдата, след като съдилищата “предоставят на братята имунитет срещу съдебни действия, благодарения на общия им статут на държавен глава на чужда страна”.

http://supercars.agent4stars.com/wp-content/uploads/2016/02/Screen-Shot-2016-03-23-at-15.11.28.png

Както споменахме вече – автопарка на султана се равнява на един малък остров по размери.

Заедно с принц Джефри, двамата разполагат с повече от 5 000 автомобила. Те са огромни почитатели на марката Ролс Ройс и се твърди, че през 90-те, те купуват повече от половината автомобили с тази марка по целия свят! През 2011 година влизат в Книгата за Рекорди на Гинес – за най-много притежавани автомобили Ролс Ройс. Твърди се, че стойността на автомобилите надхвърля 4 милиарда долара, като в това число влизат 500-те автомобила Ролс Ройс.

https://cdn.carbuzz.com/gallery-images/original/50000/0/50058.jpg

Позлатеният сватбен Rolls-Royce на султана е уникален, тъй като е кабриолет и има платформа за човека, който държи чадър над султана.

Причината за развода с втората му жена е повече от любопитен. Султанът побеснява, че съпругата му е излъгана от врачка, която успява да спечели умопомрачителните 2,7 милиона долара от нея! През 2005 година султанът минава под венчилото за трети път. Негова избраница  е малайзийската телевизионна водеща Азриназ Мазхар Хаким. Тогава тя е с 33 години по-млада от него. Разводът е през 2010 г.

Въпреки напредването на годините – султанът не губи усещането и желанието за лукс. Редовно плаща по над 20 000 долара за прическа. Вероятно сте чудите в какво се изразява тази услуга – отговорът е прост! Султанът си има личен фризьор, който го следва навсякъде.

Според The Times, Болкия транспортира любимия си фризьор от Лондон, който работи в хотел Дорчестър.

“Той посещава Бруней редовно, понякога веднъж на 3 или 4 седмици. Султанът плаща, за да лети в първа класа, което му струва около 12 000 долара.”

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Sultan_of_Brunei_Boeing_747-400_TTT-1.jpg

Какво е един султан без собствен самолет? Той притежава Бойнг 747, който струва 400 милиона долара и допълнителни екстри за над 120 милиона долара, като например мивка от злато. За рождения ден на дъщеря си пък й подарява Еърбъс А340.

През 1995 година пък американски хотел се похвали, че за 4 нощувки, султанът и неговата свита от скромните 100 души е похарчила 1 милион долара за над 100 стаи с пълно обслужване.

Източник: ИнфоБургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *