Гери Малкоданска показа приказния си дом за милиони – (СНИМКИ)

Гери Малкоданска показа приказния си дом за милиони – (СНИМКИ)

Интериорният дизайнер Алекс Ковачев, мъжът на Гери Малкоданска е този, който обзаведе приказен дом за семейството си. Освен това обаче се оказа, че той има още дарби – младият мъж е факир в кухнята.

Когато обзавеждал апартамента, дизайнерът направил помещението, отредено за кухня по свой вкус и така, че да му е удобно и практично на него.

„Специално си направи кухненски плот и бар, където да готви, защото обича да се разтоварва по този начин от работния ден.

А ние обичаме да сядаме с приятели на трапезата и да му се възхищаваме. Но това е голям късмет за мен. Така, че аз освен, че влизам в дома наготово, и хапвам наготово, не крие, че мъжът й върти гозбите в семейството им – Сега сме се запалили по индийската кухня. Аз приготвям предимно растителни ястия, без да сме вегетарианци или вегани. Храним очите, храним и душата“.


Кодовото име на апартамента на Гери и Алекс е „Пясъчникът“ и е нещо като опитно поле за дизайнера. „За разлика от проектите му за други клиенти, тук няма ясно видима история в дизайна. Това беше в общи линии мястото, където пробваш различни неща, играеш си като малко дете, което може да прави каквото си иска“, споделя Ковачев пред „Ева“.


Домът му съчетава балансирани цветове и текстури, светлина и приглушеност, лукс и комфорт – меки мокети, копринените тапети, които отразяват светлината по различен начин в отделните часове на деня, осветителни тела на Том Диксън, скулптура на художника Радо Киров в коридора, елегантен и удобен гардероб с вътрешно LED осветление и стени, облечени в алкантара, витрина за вино, свещите и елегантните сервизи за хранене в кухнята…


В жилището и много книги на съвременни дизайнери, които Ковачев си купува от чужбина, и снимки, които  разказват за местата, където синоптичката и любимият й са пътували заедно. Два пъти годишно пътуват до Париж, често са в Англия, в Лос Анджелис са били нееднократно, когато Алекс прави там интериори на домове.


Според Гери финалният щрих на този красив интериор са разхвърляните бебешки обувки и дрешки на сина й Лео.

Източник: За Жената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *