Ето го скромния дом на кинолегендата Иван Иванов

Ето го скромния дом на кинолегендата Иван Иванов

Големият актьор Иван Иванов от дълги години е избрал селското спокойствие пред шумотевицата на големия град.

Звездата от „Всичко е любов“ и съпругата му Петя живеят в панагюрското село Оборище повече от десетилетие, но за пръв път отварят вратите на дома си. Къщата им там носи артистичното име „Дом за отдих и култура“, а табела с този надпис посреща още на портата.

С много труд, лишения и вложено време са успели да превърнат старата постройка в уютна вила, в която добре дошли са само шепа приятели. 71-годишният актьор, който два пъти преборва коварната диагноза рак, предпочита уединението и вече почти не кани гости у дома.

Пенсионер отдавна,Иванов се е отдал на писане, работа по двора и прави малки ремонти по къщата. За уюта вътре пък се грижи обичаната му съпруга. Тя успява да съчетава работата с домакинството и няколко пъти в седмицата пътува до София, за да играе в театъра.

Заради скромните им доходи продължава да се занимава и с дублаж, за да припечелва още средства. Въпреки че не тънат в лукс и не се ширят в палат, актьорското семейство е непълнило къщата си със спомени, а през пролетта, лятото и есента дворът им е истинска райска градина.

Навремето, когато се преместили в Оборище, местните смятали, че няма да се задържат за дълго. Петя мислели за префърцунена софиянка, но с времето видели, че е голяма къщовница и домакиня, а трудът в градината не я плаши. Доскоро във вилата редовно им гостували приятели от близо и далеч, но покрай повторното боледуване на кинолегендата от коварната диагноза рак на гърлото през миналата година решили вече вкъщи да посрещат само децата си.

През пролетта на 2022 г. общият им син Стефан ги дари с внук, който кръсти на своя знаменит баща. С 23-годишната му приятелка Поля отглеждат наследника си в столицата, но често гостуват на родителите на Стефан в Оборище. По-големият син на актьора – Георги, от първия му брак с медицинска сестра е съдия по професия и има едно дете. Той също често гостувал на татко си.

Иван Иванов ни напусна на 31.01.2024. Поклон пред светлата му памет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *