1961 г: Млада жена излиза от вкъщи и никога повече не се връща. След 52 години дъщеря й узна истината:

1961 г: Млада жена излиза от вкъщи и никога повече не се връща. След 52 години дъщеря й узна истината:

Понякога животът ни предлага толкова неочаквани обрати, че дори майстор на перото не би могъл да измисли подобно развитие на нещата. Като историята, която ще ви разкажем днес от Джи Зона– една майка напуска дома си през далечната 1961 г, за да не се завърне никога повече при децата си.

Истината излиза наяве цели 52 години по-късно !

Луси Ан Джонсън била обикновена жена от Аляска (САЩ), която след няколко премествания се установила в Съри (Канада). Тя живеела там със съпруга си Марвин и две малки деца, Линда и Даниел. Те били щастливо семейство, преди да се случи инцидентът, който променил целия им живот.

Странното изчезване

През септември 1961 г. 25-годишната тогава Луси внезапно изчезва безследно. Странно, но едва 4 години по-късно съпругът й съобщава на полицията за изчезването на жена си. Именно заради тази подробност полицията нямало как да не заподозре, че става въпрос за убийство, а Марвин бил главният заподозрян.

Всички съседи на Луси и съпругът й били призовани да дадат показания, но това било безполезно за разследването. Мистър Марвин не бил осъден, а местонахождението на Луси оставало загадка.

През следващите години се случили много неща: Марвин починал през 90-те години. През 2013 г. Линда, тогава на 59 години, почувствала, че трябва да се откаже от надеждата и да приеме изчезването на майка си завинаги. Но нещо й подсказало, че е твърде рано да се отказва.

Тайна, недаваща покой

Линда казва: „Не си спомням много за майка ми. След като баща ми се ожени повторно, брат ми и аз никога повече не я споменахме. Имах само три снимки.“

През юни 2013 г. Кралската канадска конна полиция обявила изчезването на Луси в публичния си регистър като едно от най-забележителните изчезвания през 50-те години на миналия век.

След като видяла този проект, Линда решила по всякакъв начин да разбере повече за изчезването на майка си. Това я довело до информация, която била изключително полезна. Най-голямата улика била свидетелството за брак на родителите й, в което се посочва, че истинският дом на майка й е Юкон, Канада.

Линда приложила информацията за майка си, баба и дядо си и се свързала с местния вестник Yukon News, за да пусне реклама и да намери роднините си. По-късно Линда получила обаждане от жена от Юкон. Тя казала, че е видяла снимки на Луси във вестника и че знае коя е майка й.

Разгадаването

Оказало се, че това била полусестрата на Линда, Ронда Глен. Тя казала, че майка им Луси е още жива. Линда, разбира се, била шокирана от информацията, която току-що била получила. Ронда също.

„Никога не съм знаела, че майка ми е изчезнала. Винаги съм искала да имам по-голяма сестра и много се радвам, че Линда вече знае, че майка ни е още жива. Съжалявам за нея, защото тя не е е знаела нищо през цялото това време“, казва Ронда.

Събирането

След като получила телефонния номер, Линда се обадила на майка си. Въпреки че била изоставена от нея, тя очаквала с нетърпение да разговора им след всичко години на раздяла.

Линда избухнала в сълзи по време на първия си разговор с майка си. Тя отлетяла за Уайтхорс, Юкон, за да се събере отново с роднините си по майчина линия, включително по-малката си сестра Ронда. Изчезналата майка веднага разпознала момичето.

Линда прекарала няколко седмици с майка си и сестра си, преди да научи истината за миналото си. „Майка ми ми каза, че баща ми е бил насилник, че я е унижавал и е имал връзки с много жени, когато те все още са били женени. Тя каза, че баща ми я е изгонил от къщата. Тя се върнала, но татко забранил да вземе дъщеря си и сина си със себе си и тя си тръгнала сама “, казва Линда.

Това била трогателна среща. Сега Линда планира да се премести в Юкон, за да живее с майка си. Най-накрая тя намерила собствената си душа, с чиято загуба почти се била примирила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *