Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си

Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си

Убитата от собствената си внучка актриса Виолета Донева е завещала имоти и пари за милиони на роднините си няколко месеца преди трагичния си край.

Тя е подготвила завещанието си при известен столичен нотариус. В него като наследници тя посочила двама души – сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна дъщеря Ивет, която днес е подсъдима и лежи в Сливенския затвор за бруталното убийство на баба си.

По документи 1/2 от имущественото състояние на Донева е собственост на момичето, отговорно за мъчителната ѝ кончина. То обаче дели всичко заедно с баща си Иво. Той щеше да бъде единствен наследник, ако майка му не бе решила да впише и името на внучката си до неговото. Ивет обаче няма да може да вземе своя дял, ако получи осъдителна присъда, защото законът за наследството в България предвижда отнемането му от онзи, „който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя…, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано“.

Виолета Донева е завещала апартаменти с гаражи в София и Варна, парцели, пръснати из различни местности в България, сумата от 300 хил. лв., която е в банковите ѝ сметки, както и авторските права върху филмите, в които е участвала. Само апартаментът на звездата от соца, намиращ се в елитния столичен квартал „Изток“, е на стойност над 600 хиляди лева заради огромната си квадратура. Именно там Ивет наръга баба си 54 пъти с нож и я остави да издъхне в локва кръв в коридора от смъртоносните си рани.

Съседи на Виолета Донева разкриват, че в жилището си тя е държала и големи суми пари кеш, като от тях давала на внучката си по 500 лева, когато я посещавала. Всъщност актрисата направила няколко месеца преди смъртта си крупна имотна сделка, от която спечелила близо 200 хиляди лева.

В годините назад също търгувала с имоти и наследствени земеделски земи из страната, заради които банковите ѝ авоари набъбнали сериозно. Повечето от тях били от баща ѝ капитан Павел Джингаров, разстрелян след смъртна присъда от Народния съд. Вторият ѝ съпруг, който умира година преди нея, също бил заможен. Приживе актрисата помагала изключително много финансово на своята внучка Ивет, като дори ѝ дала дума, че ще я издържа, докато учи висшето си образование.

Тази пролет Ивет трябваше да е абитуриентка, но в момента е в Сливенския затвор.

„Няма да мога да отида на бала, а искам хубава рокля и да се забавлявам“, казала внучката на убитата актриса на един от специалистите, участвали в петорната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на момичето. Изследването е проведено от четирима доктори, които в подробности описват и анализират реакциите на девойката по време на срещите ѝ с тях.

От записките става ясно, че държанието на Ивет е повече от неадекватно. Още в началото на съдебния процес срещу нея пък стана ясно, че е била пристрастена към наркотиците от 14-годишна, лежала е няколко пъти в психиатрични клиники и е посягала както на познати, така и на непознати.

В столичния арест Ивет нападнала надзиратели, сбила се и със съкилийничка. В Сливенския затвор също демонстрирала агресивно поведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *