За 60 години никога не съм се женил, нямам деца, но сега съм готов да направя сериозна крачка, но с едно условие

За 60 години никога не съм се женил, нямам деца, но сега съм готов да направя сериозна крачка, но с едно условие

Въпреки относителната си популярност в някои страни, у нас брачното споразумение се смята за нещо бунтовно и дори срамно. Сякаш подобно решение със самото си съществуване унижава достойнството на жената и я лишава от повечето права в брака, и особено след него.

Вероятно само задължителен тест за бащинство може да съперничи на неговия рекорд по анти-популярност.

Някои мъже обаче също категорично не приемат предбрачните договори. Особено тези, които се придържат към традиционните възгледи за живота и семейните отношения. Според тях разводът винаги е по вина на мъжа, следователно той трябва да напусне семейството само с малка чанта за дрехи в ръцете си. Всичко останало, очевидно, трябва да отиде при бившата съпруга и детето. Но този подход към живота не е по вкуса на всеки.

Ето защо някои се опитват да бъдат възможно най-безопасни преди такова важно събитие като сватбата. И имат право на това.

БРАЧНО СПОРАЗУМЕНИЕ

Никога не съм се чувствал стар. Още повече – за възрастни. Въпреки че наскоро станах на 59 години. И какво? Повечето от моите хобита са ми останали от младостта ми, от студентските години. Има и стари приятели, нашата компания не се разпадна, както другите, под тежестта на семейната и социална отговорност.

Никога не съм бил женен, въпреки че, честно казано, жените не ме лишиха от вниманието си. И накрая, имам пари. Когато живеете сами, главата ви е настроена да намерите най-голямата полза за себе си. Вместо да се ровиш в използвани памперси и отново да слушаш как жена ти се заяжда.

Да, нямам и никога няма да имам деца. Но не виждам никакъв проблем в това. Аз не съм крал или някакъв феноменално развит човек, който отчаяно трябва да остави гените си за историята.

Въпреки това, като 99,9% от хората, живеещи на Земята. Затова нямам вътрешно чувство на неудовлетвореност, че не мога да продължа родовата си линия. Децата, които растат в сиропиталища, не се различават от другите. Така че защо безплодните двойки не побързат да ги приберат у дома?! Но вероятно съм сбъркал някъде. Извинявам се.

И така, преди шест месеца срещнах една прекрасна жена на име Лиза. Тя също като мен е сама. Вдовица, тя беше омъжена за един човек през целия си живот. В началото, каза тя, те се влюбиха един в друг. Но след това дойде рутината, ежедневието. Е, разбирате. И бракът стоеше на пътя.

Лиза не искаше деца или по-скоро не искаше такъв баща за децата си. Но все още нямаха смелостта да си тръгнат. Какво ще кажат роднини и съседи? Винаги съм бил против това да гледам някой друг, когато вземам собствените си решения. Но всички сме различни.

Сега мисля, че сме достигнали това ниво на духовна близост, за да се оженим. Елизабет е наистина страхотен човек според мен. И нямам нищо против да живея с нея до края на живота си. Имам добър апартамент, тя може да наеме мястото си и да харчи тези пари само за нейните „желания“, нямам нищо против. Но! Имам едно основно вътрешно състояние, което все още не мога да й изразя. Да, предбрачен договор.

Виждате ли, ние не ставаме по-добри с възрастта. Нито физически, нито като характер. И това е последното, което най-много ме притеснява.

Мога и искам да осигуря на моята все още приятелка нормален живот, с пътувания и отдих. Няма проблем. Но не искам това да бъде самоцелта на нашия съюз. Виждате ли, през живота си съм имал привилегията да срещам много жени и момичета. И доста значителна част от тях искаха банални ползи и добре нахранено съществуване от мъжете. И така, общо взето, нищо повече.

Забелязах това в младостта си и с времето все повече се убеждавах в това. Ето защо, ако приятелят ми в даден момент изведнъж има подобни възгледи за живота, не искам да бъда ходещ портфейл за нея. Самото съзнание за подобно отношение на моята възраст лично за мен е най-отвратително. И, между другото, много жени трябва да ме разберат. Те самите не харесват жигола, нали, момичета? Така че се придържам към абсолютно същия курс.

Ако се разведем, би било страхотно всички да останат същите. Нямам планове да купувам нова къща. В гаража има две коли. Нямам нищо против да си плащам сам храната и парцалите. Не защото трябва, просто имам възможност.

Няма ли да е честно да не дам половината от всичко, което имам, ако Лиза внезапно промени отношението си към мен и поиска да ме напусне? Струва ми се, че всичко може да се случи. Все пак и тя в един момент спря да харесва бившия си съпруг.

Приятели ми казват да изчакам малко, за да ми дадат възможност да се разгледаме по-отблизо. И аз нямам нищо против. Но, като се вгледах внимателно в Лиза, започнах да забелязвам, че понякога тя самата намекваше, че на нашата възраст е поне странно да ходим заедно на театър. Сравнява ни с ученици, които имат тайна връзка. Разбира се, подигравам й се, смея се, но всеки път имам чувството, че по гърба ми минава гаден студ. Така че, може би, чувствате накърнено достойнство?

Знам, че тук има много умни хора. И ще има по-умни хора от мен. Може би някой от тях ще има време да даде разумен съвет за всичко по-горе. Защото наистина мисля, че Лиза е тази.

Но аз, като всеки друг влюбен мъж , мога да правя грешки, което означава, че всичко, от което съм се страхувал и избягвал през целия си живот, може да ме застигне точно сега. А какво да правите, когато сте почти на 60 и сте в първия си неуспешен брак? Нямам идея. Така че трябва да вземем мерки.

Само ви моля да не сте емоционални, не искам да чета груби коментари от жени. Нека говорим по подходящ начин, без обиди. Знам, че някои жени са твърде емоционални, когато разговорът се отнася до връзки, нямаме нужда от това. За останалото, успех на всички. Надявам се, че има достатъчно от това в живота ви в изобилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *