Годжи притежава колекция от картини за милиони

Годжи притежава колекция от картини за милиони

Освен от музика, звездата на „Ку-ку бенд” Георги Милчев-Годжи се интересува и от други неща – живопис, археология и поезия. Музикантът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби, пише стихове и е автор на много от текстовете на хитовете на бенда.

„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена”, хвали се Годжи.

Според запознати, музиканта притежавал над 70 платна. Едно от най-хубавите в колекцията му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било подарено от Слави Трифонов преди 5 години. Цената на творбата е над 60 000 лева.

В родния му дом в Криводол има цяла галерия с негови ранни творби. Негов учител по рисуване, както и на Слави Трифонов, и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното училище в Плевен, е бил известният днес проф. Греди Асса. Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка.

Първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Владимир Димитров-Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си творба „Пейзаж от Истанбел” за 1200 лв. След това направил изложби и в други градове, изнасял картини и в чужбина.

ХотАрена

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *