Джендър истории: 11-годишни американчета решиха, че вече няма да са приятели, а приятелки (СНИМКИ)

Три момчета на 11 години които са приятели, решиха заедно да си сменят пола. Въпреки че още не са станали тийнейджъри, американските момчета са диагностицирани с полова дисфория и скоро ще минат през операция, която да ги превърне в момичета.

Трите деца твърдят, че силното им приятелство им помогнало много да приемат истинския си пол и да разберат, че няма да сами в трудния преход.

Учениците, които са си избрали женските имена Лили, Фиана и Зури, са от Остин, щата Тексас. Те вече са започнали да взимат хормонални препарати, които да блокират хормоните на пубертета, които трябва да ги превърнат в мъже. Родителите им взели това решение трудно.

„На около 2 години Лили започна да иска по-различни играчи, а след това първото голямо нещо, което забелязахме, беше, че тя искаше да се облича като Пепеляшка за Хелоуин“, казва майката на Лили Джули Маерз.

„Точно преди осмия ѝ рожден ден тя дойде от стаята си една сутрин и каза: „Вече съм само Лили, използвайте само момичешки местоимения. Повече няма да съм Джак“, добавя майката.2

Приятелите и семейството на Лили реагирали изключително негативно на това, мнозина казвали, че смяната на пола ще повреди детето. „Когато започнеш да четеш медицински материали за половата дисфория и видиш, че това е медицинско състояние, не само психическо. Не е нещо и измислено. Когато 8-годишен ти каже, че живее в грешното тяло, наистина го мисли“, казва още майката.

Майката на 10-годишната Фиана си мислела, че нейното момче просто обича да си играе с кукли. „Повратният момент за мен, когато вече не можехме да живеем и ден повече без Фиана да започне прехода за смяна на пола, беше, когато се приготвяхме да си лягаме и тя каза: „Мамо, трябва да ти кажа, мисля, че е трябвало да се родя момиче“.

Подобна е историята, която разказва майката на 11-годишната Зури: „Когато за пръв път ѝ позволихме да си купи пола, тя беше във възторг. Танцуваше и беше толкова щастлива, но и притеснена за това какво ще си помислят хората. Сега сякаш тя е извадила изцяло на показ тази личност, която е в действителност“.

Източник: www.blitz.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *