Дори и на 71, Сашо Диков помага на възрастните си съседи

Журналистът Сашо Диков се хвали, че дори на достолепните 71 години и след куп операции на сърцето продължава да бъде здрав като бик.

Бившият съпруг на Аня Пенчева никак не се щади откъм физическа работа въпреки опасните си сърдечни проблеми, видя Ко4. Всяка седмица той цепи дърва на всички свои възрастни съседи в София, вместо да ходи на фитнес. Те му били изключително благодарни.

„Дори ми плащат. Дават ми вино, компоти, зарзават, буркани“, хвали се тв водещият. Брадвата е любимият инструмент на Диков, който споделя през смях, че единственото нещо, което попитал лекарите, когато последно влязъл да му оперират сърцето, било дали пак ще може да цепи дърва, когато се възстанови.

Сашо Диков цепи дърваСтажантът претърпя 5-часова интервенция за поставяне на байпас на сърцето неотдавна. Досега Диков живееше с 4 стента, но те вече не вършели работа и се наложило да бъдат подменени с байпас. Операцията била планирана, а когато лекарите го „отворили“, се изумили как изобщо сърцето му продължавало да работи. Разрезът бил дълъг 25 сантиметра и щял да остави доживотен белег на тв водещия. Възстановяването обаче се оказало по-сложно, отколкото Сашо очаквал, макар бързо да се върнал на работа.

Диков има проблеми с кръвното и от доста време е на хапчета, въпреки че е бивш шампион по ски, спортува редовно, не пуши и почти не употребява алкохол.

„Отдавам проблемите на два основни фактора. Стресът в работата и неправилното хранене. Покрай вечните ангажименти човек започва деня на кафета, няма време за обяд, компенсира всичко на вечеря. Като се „наплюсква“, за съжаление. Човек трябва да живее точно по обратната схема – хубаво хранене сутрин и леко вечер“, споделя журналистът. За него не било изненада, че сърцето започнало да го предава още на младини, защото имал доказана фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва фатален инфаркт на баща му, когато бил едва на 54 години.

Сашо Диков помага на съседи-пенсионериОт доста години Диков страда от витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея в резултат на неактивност на клетките, които произвеждат меланин. Диагнозата е рядка и засяга само 1% от общото население на планетата. Причините за нея не са съвсем ясни, но според лекарите се отключва при силен емоционален стрес. У нас още един известен българин се бори със същото заболяване – актьорът и режисьор Ники Илиев, при когото болестта се активира след развода му с актрисата Саня Борисова.

В личен план Диков твърди, че е повече от щастлив с новата си половинка.

Вече две години той крие самоличността на мистериозната дама, с която споделя дните си, но не пести суперлативите по неин адрес.

„Съдбата ме е срещала наистина с невероятни жени, които умеят и знаят как да направят живота ти пълноценен. И сега е така, защото пак съм намерил най-добрия и най-страхотния човек. Срещнах жена, която ме прави изумително жив“, казва за половинката си Диков, без да уточнява дали двамата имат разлика в годините и с какво се занимава новата му муза.

„Хората не могат да си представят, че нещата за мъжа започват истински над 50, а всъщност най-голямата радост и удоволствие е след 60 години. Само човек, който е на тази възраст и с тази нагласа, може въобще да ме разбере. Понякога дори се плаша от нещата, които върша, от тийнейджърските своеволия, които си позволявам“, допълва още Сашо.

Източник: Ретро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *