Скандални разкрития за полицая, избягал след две катастрофи, блъснал бременна с близнаци

Скандални разкрития за полицая, избягал след две катастрофи, блъснал бременна с близнаци

Появиха се нови подробности около катастрофата на Околовръстното шосе в София с участието на служител на СПС на МВР. Оказва се, че той е блъснал бременна с близнаци жена, след като е криволичел на пътя.

Разкрития за случая направи братът на пострадалата жена, който е изпратил писмо до пътния експерт Диана Русинова. Както БЛИЦ съобщи, след инцидента тя публикува снимки от катастрофиралата кола на полицая, която часове по-късно изгоря. В купето пък са се търкаляли флакони с райски газ.

Ето какво пише мъжът до Русинова:

„В отговор ви пише брат на потърпевшата бременна с близнаци жена.

Вчера 11.03.2024 около 12:30 на обяд, сестра ми тръгва от дома си в с. …. в посока бул. Ботевградско шосе, за да направи кратък пазар. Избрала най-ненатоварените обедни часове от деня. Управлява Шевролет Спарк, с рег. номер СВ5314ТМ.

Около 12:40 подминава разклона за с. Чепинци и забелязва сив криволичещ автомобил, който се движи срещу нея (Фолксваген Голф 4 с рег. номер СВ0953ТК).

В близост няма никакви други автомобили! Най-близкото МПС е ТИР, който се движи на над 100 м зад Голфа.

Водачът на Голфа не е предприемал маневри за изпреварване, но видимо неадекватно навлиза в насрещната лента, в която пътува сестра ми. В опита си да избегне челен удар, тя предприема маневра наляво, тъй като отсрещната кола е вече близо до нейния банкет. В момента на разминаването, водачът на Голфа прави маневра, за да се върне в неговата лента и удря автомобила на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излита в канавката, на едната си страна.

Полицай блъсна бременна женаКатастрофата става непосредствено до “Бумитспед” ООД, склад Чепинци.

Първите хора, които оказват помощ на сестра ми са шофьорът на тира, който е пряк свидетел на случилото се и служител на “Бумитспед”.

В това време водачът на Голфа прави опит да избяга, но е пресрещнат от полицейски патрули, които вече го издирват за друго ПТП, от което е избягал непосредствено преди това.

Хората подават сигнал на 112, линейката се отзовава за минути и сестра ми е откарана в болница “Света Анна”. Като изключим охлузванията и натъртванията, тя и бебетата са невредими!

С мъжа ѝ вече бяхме в болницата, когато дежурният полицай ни посъветва да се върнем на местопроизшествието, след като я изпишат, за да могат полицаите и следователите да снемат и нейните показания, както и да ѝ направят тест за алкохол.

Тримата пристигаме на мястото, където намираме поне 6 полицейски автомобила, около 20 служители на реда, плюс жандармерия.

Изключително спокойна и интересна ситуация.

Ето няколко конкретни цитата от разговорите с някои от полицаите там:

“Какво да ти кажа… Той (шофьорът на Голфа) е полицейски служител. Видимо пиян, а и най-вероятно не само. Ти ако го видиш… абсолютно неадекватен. Той даже ни скачаше и на нас!“

Днес имал рожден ден и се почерпил. А това е колата на жена му. Има и стикер на МВР.

Вдигнаха ни всичките на крак, понеже е направил още една катастрофа до Казичене и оттам е избягал насам. Направихме невъзможното да го заловим веднага (и тук съм абсолютно съгласен!). Тука са всичките началници.”

Аз: Разбрах Ви. Благодаря Ви за всичко! И все пак искам да попитам, какви тестове са му направени?

-Той отказва да му се направят всякакви тестове.

-Как така се отказва? А и това няма ли да утежни неговото положение?

-Е разбира се! Вижте сега ние ще се погрижим. Вие не го мислете това, важното за вас е, че сестра ви е добре.

Хубаво де, но вече минава 16:30, сестра ми продължава да дава показания на следователите, духа на дрегера, а на видимо нетрезвия все още не му вземат проба.

В един момент се приближава друг полицай: “Абе, ние ще го задържаме ли тоя, че да знам дали да му взимаме пистолета, или? И нещо му било зле сега.”

Казаха ни, че ще го откарат с линейка, за да му направят кръвен тест и толкова. Оттам нататък, експертиза, дело… Длъжни сме да следим.

Както се казва: Ще видим…

В крайна сметка какво спокойствие имаме на пътя? Една кола на цялото шосе и то пиян полицай насред обяд кара срещу теб, да те убие.

Последен цитат:

“Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!”

И кой е Този, така и не разбрахме“.

Русинова публикува и кадри от горящия „Голф“ на униформения вечерта след произшествието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *