Детегледачка разтърси мрежата с изповедта си за „обречените“ деца

Детегледачка разтърси мрежата с изповедта си за „обречените“ деца

Всеки човек има своите ценности. Всеки има свои изисквания към живота и свое виждане как да го изпълни със смисъл – притежанието на дадена вещ, заемането на определен пост, положение в обществото.

Всичко това става толкова маловажно и преходно в момента, в който се докоснеш до „обречените“ деца. Тогава нито най- модерният телефон, нито най- луксозното пътуване ще имат значение.

Невероятно тежко е да стискаш зъби, за да не потекат сълзите ти и весело да отбиваш смразяващите въпроси, отправени от деца, останали без едно косъмче на главата си, вследствие борбата им с рака. Често се случва някое да попита:

“Може пък да не умра, а?“

Никой не може да свикне с това. Дори преди дни съвсем чистосърдечно едно от хлапетата се радваше, че майка му има рожден ден следващата седмица и ако не умре, ще може да й подари подаръка, който й е приготвило- картонена фигурка.

Ето това са обикновените цели и желания на „осъдените“ деца. Те само искат да доживеят до следващия ден.

Огледай се, човече! Науката прави всичко възможно да задоволи всякакви капризи и желания, единствено желанието на болните от рак деца, не може и не иска да изпълни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *