Скандално ниска цена за чадър и шезлонг в най-големия град по Южното Черноморие

Скандално ниска цена за чадър и шезлонг в най-големия град по Южното Черноморие

Цената на чадъра на морето в Бургас това лято ще бъде 1.20 лв. По толкова ще броят почиващите и за шезлонги. За поредна година, въпреки инфлацията и всички предизвикателства пред сектора, цената няма да бъде променена.

Това каза пред Bgtourism.bg концесионерът на Северния плаж в Бургас Симеон Цветков, който е и председател на УС на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той посочи, че очаква цената на чадърите и на шезлонгите в курортите ни да бъдат до 10 лева за брой.

„По Южното Черноморие вече започнахме да подготвяме плажовете си за новия туристически сезон. Първите си туристи очакваме в началото на май. Основните предизвикателства пред нас тази година са: липсата на персонал; инфлацията, която се отразява на разходите, но не и на приходите; несигурната нормативна среда; върви и промяна в Наредбата за водноспасителна дейност.

Миналата година имах кратко посещение Гърция, където видях цени от 8 евро за чадър. Това е по-скъпо и от много места в България. У нас очаквам на много плажове цените да останат непроменени“, каза Цветков.

„С Министерството на туризма работим заедно за решаване на браншовите проблеми. Надяваме се да няма трусове в политическата обстановка преди сезона, които да се отразят негативно на бизнеса“, допълни Цветков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *